صفحه اصلی آخرین مطالب پادکست‌ها چندرسانه‌ای دانلود جستجو EN
مقاله‌ها

لایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌

۰۵ بهمن ۹۴

لایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌

«بای‌سکشوال هستی؟ پس همزمان در چند رابطه‌ای.» «همزمان با چند نفر رابطه داری؟ پس هرزه هستی» «دنبال رابطه جنسی گروهی هستی.» «به رابطه جنسی اعتیاد داری.» «نمی توانی در یک رابطه عاشقانه طولانی بمانی.» این ها بعضی از پیش فرض‌های نادرستی هستند که درباره «چندمهری» یا «پُلی‌اَمُری» (Polyamory) وجود دارد و البته جزو آن دسته از پیش‌داوری‌های‌است که درباره دوجنس‌گراها و همه‌جنس‌گراها نیز وجود دارد.

 واژه چندهمسری یا پُلی‌گامیPolygamy برای ما آشناست ولی ممکن است پُلی‌اَمُری واژه‌ای جدید به نظر برسد. این کلمه ترکیبی از «پُلی‌» به معنی چندگانه و «امُر» برای اشاره به عشق‌ورزی است. بدین ترتیب پلی‌امری یا چندمهری به نوعی از شکل‌های رابطه گفته می‌شود که فرد یا افراد در آن تنها با یک نفر در رابطه به سر نمی‌برند. این نوع رابطه  در بسیاری موارد مورد بدفهمی قرار گرفته است.

آیا موضوع اصلی چند مهری یا پلی‌آمری فقط رابطه جنسی است؟ یعنی پُلی‌آمُر به کسی گفته می‌شود که همزمان با چند نفر - فقط - رابطه جنسی برقرار می‌کند؟ اگر این مفهوم فراتر از رابطه جنسی است، شامل چه چیزهای دیگری می‌شود؟ کوین هوگان (Kevin Hogan) که نویسنده و فعال حقوق دگرباش‌ها و رنگین کمانی‌هاست به تازگی در هافینگتن پست گزارشی در این باره نوشته است. او برای نوشتن این مقاله با پنج دوجنسگرای آمریکایی که در رابطه‌های چندمهری یا پلی‌آمری هستند، مصاحبه کرده است. او در ابتدای گزارش تأکید می‌کند که این گزارش تنها منعکس کننده نظرات این پنج مصاحبه شونده است و قابل تعمیم به همه دوجنسگراها  یا همه افرادی که در رابطه چندمهری یا پلی‌آمری هستند، نیست. موضوع همزمانی روابط در میان دوجنسگراها با توجه به پیش‌داوری‌های غلطی که موجب بروز تبعیض‌های آشکار و پنهان می‌شوند و هم با توجه به تابو تلقی شدن «چندمهری» در شرایط فرهنگی کنونی موجب شده صحبت درباره پُلی‌آمُری به موضوعی حساس بدل شود. بدین ترتیب افراد مصاحبه‌شونده خود را با اسامی مستعار معرفی کرده اند.  

 

 

کوین هوگان که خود یکی از اعضای هیأت مدیره مرکز منابع دوجنسگرایی است، در این گفتگوها تلاش کرده به این پرسش پاسخ دهد که آیا تنها محور چند مهری یا پلی‌آمری رابطه جنسی است یا این که  شامل چیزهای دیگری هم می‌شود؟ او می‌نویسد: «این پرسشی است که در ذهن همه ماست.

برای همه افرادی که با آن‌ها مصاحبه کردم، کاملاً روشن بود که چندمهری یا پلی‌آمری چیزی فراتر از برقرار کردن رابطه جنسی است یا حداقل این قابلیت را دارد که چیزی فراتر از رابطه جنسی باشد.» برای کیت (Kate) که استاد زبان انگلیسی است و در سال‌های اولیه دهه سوم زندگی‌اش است، چندمهری یا پُلی‌امُری، جدا از اینکه آیا در این روابط سلسله مراتبی وجود دارد - از نظر اینکه روابط اولیه، دوم یا سوم و بیشتر هستند -  به معنی توانایی بودن همزمان در یک رابطه جدی عاشقانه با بیش از یک نفر است.

آن (Anne) هم در سال‌های اولیه دهه سوم زندگی‌اش به سر می‌برد و اهل سامرویل Somerville  در ایالت ماساچوست آمریکاست. او معتقد است آن چیزی که درباره چندمهری یا پلی‌آمری فوق العاده است این است که می تواند  هر طوری که شرکای جنسی آن رابطه می‌خواهند، تعریف شود. او می‌گوید:‌ «چندمهری یا پلی‌آمری برای شما می‌تواند به این معنا باشد که شما و شریک جنسی اصلی‌تان نسبت به داشتن رابطه‌های دوم باز هستید، یا به این معنا باشد که وقتی بیرون می‌روید ممکن است از نظر  عاطفی یا جسمی با دیگران هم وارد رابطه شوید.» برای کیت چندمهری یا پلی‌آمری به معنای عشق، ارتباط، گفتگو، خلاقیت، صمیمیت، آزادی و سیالیت است: «چندمهری یا پلی‌آمری سیاه و سفید نیست، طیف‌های مختلف رنگ خاکستری مخلوط با رنگین کمان و زیبا است.»

آیا چندمهری یا پلی‌آمری یک گرایش جنسی است؟ یک انتخاب است یا چیز دیگری است؟

هر پنج مصاحبه شونده معتقدند که چندمهری یا پلی‌آمری به صورت طبیعی در زمان درستی که آمادگی‌اش را داشته‌اند، برایشان پیش آمده است. جی‌سی (JC) مردی مشاور و اهل ساحل شرقی آمریکاست. او که سی سال با غیر همجنس‌اش  در رابطه بوده است، به سادگی  می‌گوید که چندهمسری یا پلی‌گامی برای او عجیب نیست. او و شریک جنسی‌اش مدت‌ها قبل تصمیم گرفتند که یک رابطه باز داشته باشند، بیشتر به این دلیل که او آزادی رابطه با مردان را داشته باشد. در طول زمان، بر اساس نیازهایشان و فشارهای خارجی رابطه‌شان تغییر و تحول پیدا کرده است. در حال حاضر باز بودن رابطه‌شان بیشتر به معنای باز بودن نسبت به رابطه‌های ثانویه‌ای است که ممکن است پیش آید. کالین (Colleen) زنی است که در زمینه توسعه نرم افزارهای کامپیوتری کار می کند و اهل اونتاریوی آمریکاست، پس از آنکه بعد از ۳۲ سال ازدواج متعهدانه‌اش پایان یافت  و احساساتش عمیقاً جریجه‌دار شده بود، چندمهری یا پلی‌آمری را انتخاب کرد. او از تکرار تجربه تک‌مهری یا تک‌همسری می‌ترسید و فکر می‌کرد که نمی‌تواند تنها به یک نفر متعهد باشد. این تصمیم خیلی سریع دو شریک جنسی پنهانی را به زندگی‌اش وارد کرد، مردی که سه سال و نیم بود با هم در یک خانه زندگی می‌کردند و زن دوجنسگرایی که او هم در یک رابطه دیگر بود. زنی با نام مستعار آتنتیک پینت (Authentic Paint) که یک پرستار بچه در کالیفرنیاست، درکش  را درباره اینکه چرا چندمهری یا پلی‌آمری به صورت طبیعی برای بعضی‌‌ها پیش می‌آید، این طور بیان می‌کند: « به این فکر کنید که چقدر والدین، خواهر و برادرها یا بچه‌هایتان را دوست دارید. آیا قادر هستید که تنها یکی از آن‌ها را انتخاب کنید؟ اگر ما می‌توانیم  عشق یکسانی را در این روابط تجربه کنیم، پس چرا که نتوانیم عشق رمانتیک را به بیش از یک نفر تجربه کنیم؟»

تصورات منفی درباره چندمهری یا پلی‌امری

در گزارش هافینگتن پست به قلم کوین هوگان، همه پنج مصاحبه شونده تائید کرده اند که تصورات بسیاری منفی‌ای درباره در رابطه چندمهری یا پلی‌امری بودن وجود دارد. هوگان می‌نویسد: «جی‌سی اشاره می‌کند که به صورت کلی در آمریکا درباره هر نوع رابطه‌ای به جز رابطه متعهدانه طولانی مدت با یک نفر، تصورات منفی وجود دارد. چند نفر از مصاحبه شوندگان هم نظر هستند که بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند که چندمهری یا پلی‌آمری و چندهمسری یا پلی‌گامی یکی هستند. برخی از مردم نمی‌توانند بپذیرند که چندمهری یا پلی‌آمری با خیانت تفاوت دارد، در حالیکه برخی دیگر تصور می‌کنند که چندمهری یا پلی‌آمری یک وسواس بیمارگونه برای برقراری رابطه جنسی یا طغیان علیه خانه و زندگی تشکیل دادن است.» به دلیل پیش بینی عکس‌العمل‌هایی بر اساس همین تصورات منفی، بیشتر مصاحبه شوندگان تنها برای گروه محدودی از مردم، که البته معمولاً نزدیک‌ترین افراد به آنها هستند، آشکارسازی می‌کنند و برای مثال در محیط‌های کاری‌شان سخنی از این موضوع به میان نمی‌آورند. کیت برای جمع دوستانش که بیشتر آن‌ها دگرباش و چندمهری یا پلی‌آمری هستند، آشکارسازی کرده است. آتنتیک پینت به عنوان دگرباش آشکارسازی کرده است و برای به چالش کشیدن تصورات منفی هم درباره چندمهری یا پلی‌آمری و هم درباره دوجنسگرایی فعال است. او در توییر فعال است و ۹۰ درصد فعالیت توییتری‌اش  بر ترویج پذیرش دوجنسگرایان و درک فرهنگ دگرباش متمرکز شده است. زیباترین جنبه رابطه چندمهری یا پلی‌آمری هر کدام از مصاحبه شوندگان پاسخ خاص خودشان را به این سئوال داشتند. کالین به میزان عشقی که می‌تواند رد و بدل کند، اشاره می‌کند. جی‌سی از توانایی کاملاً باز بودن نسبت به تجربه رابطه با افرادی که خارج از رابطه اولیه‌اش هستند، لذت می‌برد. کیت این واقعیت را که دامنه افرادی که به آ‌ن‌ها نزدیک است به «شرکای جنسیِ شرکای جنسی‌اش» گسترش یافته‌، دوست دارد. این به این معنا است که او به افراد بیشتری اهمیت می‌دهد و از آن‌ها حمایت می‌کند و در عوض افراد بیشتری هم برای او اهمیت قایل‌اند و او را مورد حمایت قرار می‌دهند. آتنتیک پینت معتقد است که چندمهری یا پلی‌آمری بودن تنها راهی است که ‌می‌تواند عشق حقیقی و بی‌قید و شرط را ابراز کند، بر خلاف رابطه‌های تک‌مهری یا مونوگَمِس که با طبیعت محدود یک به یک‌شان می‌توانند به یک عشق پیش‌فرض شده تبدیل شوند. پاسخ آن شاید محرک‌ترین و صریح‌تربن پاسخ باشد: «چندمهری یا پلی‌آمری می‌تواند خیلی سیال باشد.» او ادامه می‌دهد: «چندمهری یا پلی‌آمری می‌تواند خیلی رهایی بخش و خام باشد و در همزمان خیلی زیبا و خیلی غمگین. این رابطه شکل بسیاری زیبایی شناسانه‌ای از عشق حقیقی و طبیعی‌ است. این رابطه مرزها و قابلیت‌های من برای عشق، روابط و خانواده را گسترش می‌دهد. در این رابطه من نسبت به احساسات خودم آگاه‌ترم و با دیگران هم صادق‌ترم.» در انتها، نتیجه‌ای که هوگان از این پنج مصاحبه می‌گیرد این است که « زمانی که چندمهری یا پلی‌آمری به صورت طبیعی پیش می‌آید و همه شرکای جنسی که در یک رابطه دخیل‌اند و  بر سر آن توافق دارند، می‌تواند عاشقانه، رهایی بخش و رضایت بخش باشد.»

کلیدواژه‌ها: #چندهمسری#دوجنسگرایی#فارسی#چندمهری#روابط موازی#دوجنسگرا#دوجنسگرایی و دوجنسگراها#Kevin Hogan#مقاله‌ها#Polyamory

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مشاهده بخش نظرات و نوشتن نظر

نمایش

نظرت رو بنویس

کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وب‌سایت، به‌صورت عمومی منتشر می‌شوند

سایر مطالب

بیشتر
من دوجنسگرا هستممن دوجنسگرا هستمقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکانشریه دوجنسگرایینشریه دوجنسگراییدرباره مادرباره ماکریسمس رنگین کمانی‌کریسمس رنگین کمانی‌یکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالیکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالکوییرپارتی با زینبکوییرپارتی با زینبمعرفی کتاب:  دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابمعرفی کتاب: دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلاب"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآباد"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآبادیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتعشق آزاد: رهایی نهاییعشق آزاد: رهایی نهاییگرایش جنسی من چیه؟گرایش جنسی من چیه؟کوییر چیست؟کوییر چیست؟طرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیبیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشوربیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشورکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کنددگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟مبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!مبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!معرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنسکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟سکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟وقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟وقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟اول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییاول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانه⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟معرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییدوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییردوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییرپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهاشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شداشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شداعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هااعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هاروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیدوجنسگرایان و ارولاندودوجنسگرایان و ارولاندودزیره اخوان کیست؟دزیره اخوان کیست؟اولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایانچگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟چگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟الفبای رنگین‌کمانیالفبای رنگین‌کمانیسوال هایی که نباید پرسید!سوال هایی که نباید پرسید!معرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهامعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهاسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استما تنها نیستیم - کیرستن سینماما تنها نیستیم - کیرستن سینمایکی از ما - قسمت هفتم: قایق مایکی از ما - قسمت هفتم: قایق ماآرشیو دوجنسگراییآرشیو دوجنسگرایی۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرا۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگراروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+زنان دوجنسگرا در حاشیهزنان دوجنسگرا در حاشیهبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهما تنها نیستیم: مالکوم ایکسما تنها نیستیم: مالکوم ایکسیکی از ما - قسمت نهم: هیسیکی از ما - قسمت نهم: هیسIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیمعرفی فیلم : رفتار درخورمعرفی فیلم : رفتار درخورآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConدوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛دوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهدوجنسگرا یک ساله شددوجنسگرا یک ساله شدپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانخبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶خبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶روز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هایکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداریکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیدارنمایش افراد ترنس در رسانه‌هانمایش افراد ترنس در رسانه‌هاروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکاما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکایکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانمحو دوجنسگرایی،‌  در سریال گلی Gleeمحو دوجنسگرایی،‌ در سریال گلی Gleeآیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟گفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»گفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»سریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلدوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟دوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟هویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیروز والدین ترنسروز والدین ترنسمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسی"آویشن" از راه می‌رسد"آویشن" از راه می‌رسدروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانییکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایمیکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایم۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایان۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایانبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شداقلیت در اقلیتاقلیت در اقلیتوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاما تنها نیستیم - پیترو آرتینوما تنها نیستیم - پیترو آرتینومقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانیکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدخبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌خبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»یکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابدوجنسگراییدوجنسگراییدلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایاندلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایانمانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!مانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!معرفی انجمن فرانسوی  بی‌کوز Bi'Causeمعرفی انجمن فرانسوی بی‌کوز Bi'Causeروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیجنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟جنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟دوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحوردوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحورال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگراهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگرااکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرااکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرابیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندرابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایان+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایان۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودن۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودنخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمیکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکرارییکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکراریوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکایینقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرانقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گراپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراهفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!هفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!انتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمواژه نامهواژه نامهیکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندییکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندیچی بگیم و چی نگیم؟چی بگیم و چی نگیم؟شاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتمحو دوجنسگرایی در  «نارنجی مد جدید است»محو دوجنسگرایی در «نارنجی مد جدید است»بررسی مفهوم دوجنسگراییبررسی مفهوم دوجنسگراییگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندآیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟آیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟یکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمما تنها نیستیم - آلفرد کنزیما تنها نیستیم - آلفرد کنزیآیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟آیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟می‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشممی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشمروز افتخار همه‌جنسگرایانروز افتخار همه‌جنسگرایانیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجیکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمیغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجواناندگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریدگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستاقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهاناقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهانتاکید بر  تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار  سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانتاکید بر تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلماندوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تردوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌ترهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدمن سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎فرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانآشکارسازی یا هفت خوان رستمآشکارسازی یا هفت خوان رستمحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندآغاز به کار "دوجنسگرا"آغاز به کار "دوجنسگرا"زمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایرانصدای دوجنسگراصدای دوجنسگرابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گراراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدیکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتییکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتیمعرفی  اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامعرفی اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه  Merriam-Webster تغییر کردمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه Merriam-Webster تغییر کردیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخدوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایراندوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایرانما تنها نیستیم - کیت براونما تنها نیستیم - کیت براون«رخدادهای مجازی ماه افتخار»«رخدادهای مجازی ماه افتخار»»ما تنها نیستیم «فریدا کالو»ما تنها نیستیم «فریدا کالواولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیااولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیابررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»بررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»دو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیدو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اندپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اندAround the World: Iran and Bisexual ActivismAround the World: Iran and Bisexual Activismمرکز منابع دوجنس‌گراییمرکز منابع دوجنس‌گراییروایت های ما :‌ ماندگارروایت های ما :‌ ماندگارراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایانراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایاننمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایاننمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایانمعرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»معرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»همجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانروز جهانی حقوق بشرروز جهانی حقوق بشرما تنها نیستیمما تنها نیستیمروایت های ما : زینبروایت های ما : زینبآشکارسازی در فضای مجازیآشکارسازی در فضای مجازیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیسلامت روانی زنان دوجنسگراسلامت روانی زنان دوجنسگراگپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»یکی از ما - قسمت چهاردهم: آواریکی از ما - قسمت چهاردهم: آوارمعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرامعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گراروایت های ما : سیامکروایت های ما : سیامکاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهمردانگی در مردان ترنسمردانگی در مردان ترنسپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیدگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایراندگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایرانیکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازییکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازیمعرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»معرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»