صفحه اصلی آخرین مطالب پادکست‌ها چندرسانه‌ای دانلود جستجو EN
مقاله‌ها

راهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایان

۰۵ اسفند ۹۳

راهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایان

نشریه دوجنسگرایی به عنوان یک نشریه علمی پژوهشی دانشگاهی از سال ۲۰۰۰ در آمریکا منتشر شده است. گروهی از نویسندگان این نشریه در سال  ۲۰۱۳ راهنمایی را برای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایان و با الهام از راهنمای مشابهی که پیش از این برای نگارش درباره ترنس‌سکشوال ها نوشته شده بود، ارائه کردند. البته این نویسندگان تأکید دارند که این راهنما باید با توجه به زمینه‌های فرهنگی بازبینی شود اما بسیاری از اصول آن درباره سایر گروه های ال جیبی تی و به طور کلی گروه های به حاشیه رانده شده نیز صادق است.

این راهنما بر مبنای چهار اصل کلیدی طراحی شده است:

  1.  مشاهده پذیر کردن دوجنسگرایان و عدم بازتولید این  دوگانه که همه افراد یا دگرجنسگرا هستند یا همجنسگرا و صحبت کردن از دوجنسگراستیزی در کنار همجنسگراستیزی،
  2.  نشان دادن تنوع گفتمانی و تنوع سبک زندگی در بین دوجنس‌گرایان و پرهیز از یکسان‌سازی همه آن ها
  3. توجه به ضرورت انعکاس موقعیت نویسنده متن نسبت به موضوع پژوهش و تاثیر احتمالی آن بر روند پژوهش مانند هر پژوهش دیگری
  4. توجه به نظرات و علایق و نیازهای دوجنس‌گرایان در انتخاب موضوعات پژوهش‌های اعضای این جامعه و مسوولیت‌پذیری پژوهشگران در انتخاب موضوعاتی که فقط مورد علاقه خودشان نیست.

  بر مبنای این اصول، نویسندگان راهنمای زیر را ارائه می کنند:

  1.  دوجنسگرایان را از گروه های دیگر جدا کنید: اگر درباره گروه بزرگتری که شامل دوجنسگرایان نیز می شود، تحقیق می کنید یا می نویسید دوجنسگرایان را زیر مجموعه گروه های دیگر (مثلاً همجنسگرایان) قرار ندهید و فرض نکنید که مسائل برای همه افراد ال جی بی، یا ال جی بی تی و جامعه رنگین‌کمانی یکسان است.
  2. از محو کردن دوجنسگرایان بپرهیزید: در محو دوجنس‌گرایان مشارکت نکنید یا مشاهده ناپذیری دوجنسگرایان را با پژوهش یا نگارش با هدف ضمنی یا آشکار پرسشی درباره وجود "واقعی" دوجنسگرایان یا اشکالی از دوجنس‌گرایی، بازتولید نکنید.
  3.  در تفسیر محتاط باشید: فکر نکنید که سئوال درباره علت دوجنس گرایی بیش از طرح پرسش در مورد علت دگرجنس‌گرایی، همجنس‌گرایی یا هر   گرایش جنسی دیگری مرتبط، جذاب یا مفید است.
  4. از "دیگری سازی" پرهیز کنید: از بازنمایی معمول دوجنسگرایان به عنوان آن دیگران جذاب و عجیب و غریب، غیر معمول و دلربا بپرهیزید.
  5.  از انتقادات غیر منصفانه بپرهیزید: از این ادعای معمول بپرهیزید که "دوجنسگرایان گروهی هستند که تصور می کنند رادیکال هستند، در حالیکه این گونه نیست". همه دوجنس‌گرایان به دنبال این نیستند که رادیکال یا کوئیر باشند و درک های بسیار متفاوتی درباره چیستی دوجنس‌گرایی وجود دارد. به عنوان نمونه برخی از علاقه به هر دو جنس مرد و زن صحبت می کنند، برخی از علاقه به مردم فارغ از جنیست شان و برخی تعمداً این ایده را که افرادی که به آن ها علاقه مند می شود یا مرد هستند یا زن، به چالش می کشند.
  6.  گوناگونی را در نظر بگیرید: تنوع تجربه ها را در میان دوجنس‌گرایان و اجتماعات دوجنس‌گرایان در نظر بگیرید. فرض نکنید که آنچه که درباره یک فرد، گروه یا اجتماع صدق می کند، درباره همه درست است. درباره دوجنس‌گرایی یا "این دوجنس‌گرایی مشخص" طوری ننویسید که انگار تنها یک نوع دوجنس‌گرا یا یک نوع تجربه دوجنس‌گرایی وجود دارد. به ویژه، به اثرات متقابل و همزمان مفاهیمی چون جنسیت، نژاد، فرهنگ، مذهب، طبقه اجتماعی، سن، نسل، توانایی‌ها، مکان جغرافیایی، شکل بدن و دیگر جنبه های اجتماعی و تاریخی که بر شیوه های تجربه و فهم علاقه به بیش از یک جنس اثر می گذارد، آگاه باشید. اگر دوجنس‌گرا یا همه‌جنس‌گرا نیستید، از افتادن در دام این پیش‌داوری که همه دوجنسگرایان مانند آنهایی هستند که با آن ها گفتگو کرده اید بپرهیزید. اگر خودتان دوجنسگرا هستید، از   این تصور که همه دوجنس‌گرایان مانند شما هستند، بپرهیزید.  تجربیات دیگری همیشه برای استفاده به عنوان معیاری برای سنجش  و درک  تجربه های خودتان مفید نیست.
  7. با موضوع از نزدیک آشنا شوید: مطمئن شوید که قبل از شروع نوشتن و پژوهش با اجتماعات دوجنسگرایان و گفتگوهایشان آشنا شده‌اید. اگر عضوی از این اجتماعات و یا در معرض این گفتگوها نیستید، همکاری پژوهشگران یا راهنمایی افرادی که عضو این گروه ها هستند را جدی بگیرید و زمان کافی را برای بدست آوردن این آشنایی، پیش از شروع کارتان صرف کنید. به یاد داشته باشید که موضوع کار شما‌« انسان‌ها » هستند و نه نمایشگاه ها و کتاب های مرجع. توضیح دهید که چه کسی هستید، روشی برای ارتباط افراد با موسسه یا خودتان اعلام کنید و موضوع تحقیق را به روشنی بیان کنید. اگر افراد راحت نیستند شما را در جمع دوجنسگراها و همه‌جنس‌گراها بپذیرند، به انتخاب آنها احترام بگذارید. آن ها بیش از شما به بودن در این مکان‌ها و اجتماعات نیاز داشته باشند.
  8.  مسئولیت پذیر باشید: اطمینان حاصل کنید که کارتان به درد افرادی می خورد که می‌خواهید بازنمایی شان  کنید. قبل از شروع کارتان از آن ها بپرسید چه پرسش‌هایی برایشان اهمیت دارد و به سادگی کارهایی را انجام ندهید که پیش از این انجام شده اند. خوب است که به مشارکت کنندگان این شانس را بدهید که درباره پژوهش نظر بدهند و به افراد و سازمان‌هایی که آنها را نمایندگی می کنید، بازخورد دهید. از افراد و اجتماعات دوجنسگرا و همه‌جنس‌گرا دعوت کنید که در کار شما مشارکت کنند و از وقت و انرژی ای که می گذارند استقبال کنید.
  9.  باز باشید: کارتان را به سادگی هدایت کنید و مطمئن شوید که روش کار شما می‌تواند به راحتی آموخته شود. شما درباره تجربیات افرادی که درباره شان می نویسید و تحقیق می کنید، "متخصص" نیستید، آنها متخصص تجربیاتشان هستند. تلاش کنید از پیش‌داوری درباره آنچه که خواهید یافت بپرهیزید و درباره پیش فرض هایی که حتماً دارید، خودآگاه باشید. آماده به چالش کشیدن این پیش فرض ها هم باشید!
  10.  نابرابری قدرت را منعکس کنید: موقعیت خودتان را نسبت به افرادی که درباره شان می نویسید یا تحقیق می کنید، منعکس کنید. به راحتی و آشکارا توضیح دهید به عنوان پژوهش‌گر، یا "پژوهشگر متخصص" و احتمالاً به عنوان عضو حقوق‌بگیر یک موسسه یا برخوردار از حمایت آن، در مورد شکل دادن به تفسیرها و نتیجه گیری هایتان و همین‌طور تصمیم گیری درباره اطلاعاتی که منتشر می کنید، دقیقاً چه قدرت و نقشی دارید؟ فکر کنید که چرا به این حوزه علاقه مندید و سهم‌تان در آن چیست. چگونه ممکن است این‌ها بر اینکه چگونه سئوال می پرسید، افراد را می بینید، پژوهش را پیش می‌برید و می نویسید و منتشر می کنید تأثیر بگذارد؟ اثر همه این ها بر روی افرادی که بازنمایی‌شان می کنید چیست؟ راههای جایگیزین را در نظر بگیرید و مطمئن باشید که درباره این موضوعات با اجتماعاتی که درباره شان می‌نویسد و در نوشته تان باز هستید.
  11.  درباره پیش زمینه‌های ذهنی‌تان آگاه باشید: پیش زمینه ای که افراد دارند، نقش مشخصی در محتوای آنچه که می‌گویند و هم روش طرح آن دارد. برای مثال، افراد ممکن است درباره در یک برنامه برگزار شده توسط یک انجمن، در کنار شریک جنسی‌شان، یا در ملاقات با یک پژوهش‌گر غیر دوجنسگرا که قبلاً هرگز ملاقات نکرده اند، در مورد دوجنسگرایی کاملاً متفاوت صحبت کنند. جمله ها را از پیش زمینه شان جدا نکنید یا تصور نکنید که آنها تمام آنچه را که یک شخص درباره دوجنسگرایی می فهمد یا بیان می کند، انعکاس می دهند.
  12. عضویت در گروه های دیگر را پیش فرض نگیرید: همه دوجنس‌گراها عضو گروه های دیگر نیز نیستند. پیش فرض های معمول این است که همه دوجنسگراها در رابطه‌های موازی، سفیدپوست، دارای تحصیلات دانشگاهی یا راحت و آشنا با اصطلاحات دانشگاهی، آشکارا دوجنسگرا، با برچسب دوجنسگرا راحت، دارای عقاید سیاسی یکسان، حاضر در گروه‌های LGBT هستند، با گروه‌های دوجنس‌گرا رفت و آمد می‌کنند و علاقه مندند که به پرسش های شما و سایر پژوهشگران پاسخ دهند.
  13. به نحوه استفاده از کلمات و زبان احترام بگذارید: از برچسب ها و اصطلاحاتی استفاده کنید که افرادی که درباره شان می نویسید یا تحقیق می کنید خودشان استفاده می‌کنند. اطمینان حاصل کنید که زبانشان را به اشتباه بازنمایی نمی کنید، برای مثال، از فاصله گذاری بین کلمه دو-جنس‌گرا یا دو-جنس‌گرایی  یا اضافه کردن "سکشوال" وقتی فرد تنها از کلمه "بای" استفاده می کند بپرهیزید. باور داشته باشید که افرادی که به بیش از یک جنس علاقمند می شوند ممکن است اصلاً از برچسبی استفاده نکنند یا از برچسب های دیگری جز دوجنس‌گرایی استفاده کنند، برای مثال: همه‌جنس‌گرا (پان سکشوال، امنی سکشوال)، کوئیر، گی. گاهی هم ممکن است این برچسب ها را در کنار دوجنس‌گرا یا بدون آن استفاده کنند . مثلاً برخی لزبین ها از برچسب گی هم برای خودشان استفاده می کنند و برخی مخالف استفاده این کلمه هستند.
  14. خودتان را جای آن ها بگذارید: تصور کنید که اگر به همان شیوه ای که شما قصد دارید تحقیق کنید یا بنویسید، خودتان یا گروه تان مورد مطالعه قرار می گرفت یا در موردتان می نوشتند چه احساسی داشتید .
  15.  درباره پژوهشگران پیش فرض نداشته باشید: این پیش فرض که همه پژوهشگران دیگری که درباره دوجنس‌گرایی نوشته اند خودشان هم دوجنسگرا هستند - یا نیستند- درست نیست. این  پیش فرض که دوجنسگراها خودشان پیشینه دانشگاهی ندارند یا درگیر نوشتن و تحقیق نیستند هم درست نیست. تصور نکنید پژوهشگرانی که خودشان دوجنسگرا هستند در مقایسه با دیگران کمتر یا بیشتر قابل اعتماد و بنابراین انتقادپذیر ترند.

      Barker, Meg & others (2012)Guidelines for Researching and Writing About Bisexuality, Journal of Bisexuality, 12:3, 376-392.

کلیدواژه‌ها: #فارسی#دوجنسگرایی و دوجنسگراها#مقاله‌ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مشاهده بخش نظرات و نوشتن نظر

نمایش

نظرت رو بنویس

کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وب‌سایت، به‌صورت عمومی منتشر می‌شوند

سایر مطالب

بیشتر
سریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلاشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شداشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شدپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیصدای دوجنسگراصدای دوجنسگراوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمکریسمس رنگین کمانی‌کریسمس رنگین کمانی‌برنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشتاکید بر  تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار  سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانتاکید بر تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهیکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداریکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیدارماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+بیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشوربیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشورگفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»گفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»یکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخروز والدین ترنسروز والدین ترنسجنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟جنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟آیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟آیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟یکی از ما - قسمت هفتم: قایق مایکی از ما - قسمت هفتم: قایق مابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرادوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستندموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردبررسی مفهوم دوجنسگراییبررسی مفهوم دوجنسگراییمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیدلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایاندلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایانکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیمردانگی در مردان ترنسمردانگی در مردان ترنسلایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌لایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌فعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتچی بگیم و چی نگیم؟چی بگیم و چی نگیم؟گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»یکی از ما - قسمت چهاردهم: آواریکی از ما - قسمت چهاردهم: آوارمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندنمایش افراد ترنس در رسانه‌هانمایش افراد ترنس در رسانه‌هاوقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟وقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟یکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازمرکز منابع دوجنس‌گراییمرکز منابع دوجنس‌گراییروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهنشریه دوجنسگرایینشریه دوجنسگراییمعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرامعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرایکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالیکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالروز جهانی حقوق بشرروز جهانی حقوق بشرپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجراندوجنسگراییدوجنسگراییرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جواناندزیره اخوان کیست؟دزیره اخوان کیست؟روایت های ما :‌ ماندگارروایت های ما :‌ ماندگارمحو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»گرایش جنسی من چیه؟گرایش جنسی من چیه؟سوال هایی که نباید پرسید!سوال هایی که نباید پرسید!روز افتخار همه‌جنسگرایانروز افتخار همه‌جنسگرایانخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتخبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌خبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌انتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهامن دوجنسگرا هستممن دوجنسگرا هستم۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرا۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگراگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییدو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیدو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهاعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هااعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هاچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردآیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟آیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهاناقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهانروایت های ما : زینبروایت های ما : زینب«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟معرفی فیلم : رفتار درخورمعرفی فیلم : رفتار درخور۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایان۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایانیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استما تنها نیستیم - آلفرد کنزیما تنها نیستیم - آلفرد کنزیآشکارسازی یا هفت خوان رستمآشکارسازی یا هفت خوان رستماولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرااکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گراواژه نامهواژه نامهآغاز به کار "دوجنسگرا"آغاز به کار "دوجنسگرا"همجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانمعرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»معرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»معرفی کتاب: درک دوجنسگراییمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کنددوجنسگرایان و ارولاندودوجنسگرایان و ارولاندوعشق آزاد: رهایی نهاییعشق آزاد: رهایی نهاییدور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛کنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگراهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگرااول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییاول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییخبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶خبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶یکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما – قسمت سوم : خواستگاریاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیمعرفی کتاب:  دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابمعرفی کتاب: دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکاما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکاکوییر چیست؟کوییر چیست؟علیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستنددوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟دوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟یکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایمیکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایممانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!مانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!روایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانروایت های ما : سیامکروایت های ما : سیامکطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهآیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟چگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟چگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟آرشیو دوجنسگراییآرشیو دوجنسگراییدگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایراندگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایرانآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدسکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟سکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟یکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکرارییکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکراریکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهنقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرانقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرایکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتییکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتیمعرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»معرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»IDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگرایی"آویشن" از راه می‌رسد"آویشن" از راه می‌رسدزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایراندگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریدگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریآشکارسازی در فضای مجازیآشکارسازی در فضای مجازیجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهدوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تردوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌ترما تنها نیستیم - کیت براونما تنها نیستیم - کیت براونیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضکوییرپارتی با زینبکوییرپارتی با زینبداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمزنان دوجنسگرا در حاشیهزنان دوجنسگرا در حاشیهفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسدوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایراندوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایرانیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانالفبای رنگین‌کمانیالفبای رنگین‌کمانیاقلیت در اقلیتاقلیت در اقلیتهفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!هفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎معرفی  اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامعرفی اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیا»ما تنها نیستیم «فریدا کالو»ما تنها نیستیم «فریدا کالودوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییردوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییرما تنها نیستیم: مالکوم ایکسما تنها نیستیم: مالکوم ایکسمی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشممی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشم"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآباد"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآبادما تنها نیستیمما تنها نیستیممعرفی انجمن فرانسوی  بی‌کوز Bi'Causeمعرفی انجمن فرانسوی بی‌کوز Bi'Causeیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدسلامت روانی زنان دوجنسگراسلامت روانی زنان دوجنسگراغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانما تنها نیستیم - پیترو آرتینوما تنها نیستیم - پیترو آرتینوبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شده۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودن۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودنغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندیکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امندوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحوردوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحوردوجنسگرا یک ساله شددوجنسگرا یک ساله شد«رخدادهای مجازی ماه افتخار»«رخدادهای مجازی ماه افتخار»نمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایاننمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایانبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسی⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟اولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیااولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیادرباره مادرباره مامحو دوجنسگرایی در  «نارنجی مد جدید است»محو دوجنسگرایی در «نارنجی مد جدید است»محو دوجنسگرایی،‌  در سریال گلی Gleeمحو دوجنسگرایی،‌ در سریال گلی GleeAround the World: Iran and Bisexual ActivismAround the World: Iran and Bisexual Activismآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیممعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه  Merriam-Webster تغییر کردمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه Merriam-Webster تغییر کردافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانیکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندییکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندیمعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهامعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهاگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهیکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازییکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازی+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایان+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایانما تنها نیستیم - کیرستن سینماما تنها نیستیم - کیرستن سینماپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتییکی از ما - قسمت نهم: هیسیکی از ما - قسمت نهم: هیسمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماسترابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟بررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»بررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟روایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اندپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اندمبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!مبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!