اول مهرماه، روز جهانی مشاهدهپذیری دوجنسگرایی
روز ۲۳ سپتامبر، مطابق با اول مهررا سالهاست که به عنوان روز مشاهده پذیری دوجنسگرایان (Bi Visibility Day)در کشورهای مختلف جهان گرامی میدارند. گاهی نیز این روز، روز افتخار به دوجنسگرایی (Bi Pride Day) نامیده میشود. در سال ۱۹۹۹ سه نفر از ادارهکنندگان شبکه دوجنسگرایان ایالات متحده آمریکا (BiNet USA) این روز را برای مبارزه با «محو دوجنسگرایان» پیشنهاد کردند.
مایکل پیج (Michael Page) صاحب اصلی کافه دوجنسگرا (Bi Cafe)، پیش از این و در سال ۱۹۹۸ ایده پرچم سه رنگ دوجنسگرایان را به رنگهای صورتی، بنفش وآبی دادهبود. جیجی راون ویلبور (Gigi Raven Wilbur) اولین برنامه هفتگی رادیویی را با موضوع دوجنسگرایی تهیه میکرد.
وندی کوری (Wendy Curry) که از برگزار کنندگان این روز بود، در سایت شبکه دوجنسگرایان ایالات متحده آمریکا مینویسد: «در دهه نود بیشتر فعالیتهای مرتبط با حقوق دوجنسگرایان شامل یکی از این سه روش بود:
- ۱- شرکت در برنامههایی که به نام همجنسگرایان ترتیب داده شده بود و اعلام اینکه ما دوجنسگرایان هم وجود داریم و تلاش برای اثبات اینکه ما دوجنسگرایان بخش مهمی از خانواده الجیبیتی هستیم
- ۲- مخالفت با این دیدگاه که دوجنسگرایی تنها یک دوره گذراست
- ۳- مبارزه با بزرگترین مشکلمان که مشاهدهناپذیری و نادیده گرفته شدن است، آن هم به این دلیل که بیشتر مردم گرایش جنسی دیگران را بر اساس جنسیت فردی که در حال حاضر با اوا در رابطه هستند، قضاوت میکنند و بنابراین فکر میکنند که دوجنسگرایان، یا همجنسگرا یا دگرجنسگرا هستند.
نقطه مشترک این فعالیتها تدافعی بودن آنها بود. بسیاری از ما در آن زمان احساس میکردیم که در یک نبرد هر روزه بیپایان هستیم.
اگر تاریخ مبارزات مدنی را بخوانید می بینید که مردم تنها وقتی به دیگران احترام میگذارند که به خودشان احترام بگذارند. تا زمانی که ما مدام برای پذیرفته شدن التماس میکردیم، احترامی را که میخواستیم به دست نمیآوردیم.
ما در نامگذاری این روز دو هدف را دنبال میکردیم: اول این که به خودمان احترام بگذاریم و دوم اینکه سالها مبارزه برای حقوقمان را جشن بگیریم.» برگزار کنندگان ماه سپتامبر را به مناسبت تولد فردی مرکوری (Freddie Mercury) انتخاب کردند. مرکوری، خواننده انگلیسی دوجنسگرایی بود که در سال ۱۹۹۱ بر اثر ابتلا به ایدز درگذشت. امسال نیز مثل سالهای گذشته وبسایتی برای اطلاع رسانی و هماهنگی برای برگزاری این روز ایجاد شد. در این وبسایت، برنامههایی که قرار بود در شهرها و کشورهای مختلف برگزار شوند از پیش اعلام میشد.
این روز در ابتدا تنها در برخی شهرهای انگلستان، ایالات متحده آمریکا و گاهی نیز در استرالیا و کانادا جشن گرفته میشد اما از سال ۲۰۱۲ به بعد، برخی دیگر از کشورهای اروپای غربی مانند دانمارک، آلمان، فرانسه نیز آن را گرامی داشتند. روز مشاهدهپذیری دوجنسگرایی از سال ۲۰۱۳ به بعد چهره جهانیتری پیدا کرد و در آمریکای لاتین، مکزیک و در آسیا، اسرائیل نیز در کنار کشورهای جدیدی در اروپا مانند هلند، اسپانیا و نروژ برنامههایی را در این روز برگزار کردند. سال گذشته بلژیک، ایتالیا، قبرس، روسیه، ایسلند، صربستان، کرواسی، لیتوانی و برزیل نیز به جمع کشورهای برگزار کننده این مراسم پیوستند. امسال نیز کشورهای دیگری از جمله اتریش و سوئد به این جمع پیوستند.
علاوه بر این، امسال در شانزدهمین سالگرد این مراسم، هفته مشاهدهپذیری دوجنسگرایان از ۲۰ تا ۲۶ سپتامبر در کشورهای مختلف گرامی داشته میشود. سایتی نیز با نام و موضوع هفته دوجنسگرا برای آگاهی رسانی در این زمینه از مدت ها پیش شروع به فعالیت کرده است و در فیس بوک و توییتر نیز با هشتگbiweek# فعالیت میکند. همچنین میتوانید در صفحه فیسبوک یا توییتر این روز با هشتگهای #BiVisibility#BivisibilityDay #BiPride نوشتههای کاربران فضای مجازی را به زبانهای مختلف دنبال کنید و خودتان نیز به هر زبانی که مایل باشید در توفان مجازی این روز شرکت کنید.
در این سایتها مطالب جالبی نیز برای اطلاعرسانی در این هفته پیشنهاد شده است. مثلاً میتوانید تصاویر و نوشتههای پیشنهادی این سایت را در شبکههای اجتماعی مختلف منتشر کنید. وبسایت دوجنسگرا به مناسبت اولین روز مشاهدهپذیری دوجنسگرایی، همکاری خود را با رادیورنگین کمان آغاز کرد. برنامه ۱۱۴ رادیو رنگینکمان را میتوانید اینجا بشنوید. همچنین در این هفته، همچنین مطالبی درباره دوجنسگرایی در سایر وبسایتها از جمله ایرانوایر و رادیو زمانه منتشر شد:
اول مهرماه، روزی برای دیده شدن دوجنسگراییپناهجویان دوجنسگرا، دگرباش ولی نامرئیدوجنسگرایی: با انکار من، خودت را انکار میکنی
نمایش
کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وبسایت، بهصورت عمومی منتشر میشوند