روز آگاهیرسانی درباره افراد میانجنسی، روزی برای آگاه کردن جامعه از مشکلات افراد میانجنسی یا اینترسکس
همه ساله نوزادان زیادی با اندام جنسیای به دنیا میآیند که ترکیبی از اندام جنسی منتسب به مردانه و زنانه است. برای مثال، ممکن است نوزادی با اندام جنسیای که بیشتر شبیه اندام جنسی منتسب به زنانه است، چوچوله بزرگی داشته باشد یا دارای مجرای واژن نباشد. یا ممکن است نوزادی که اندام جنسیاش بیشتر مشابه اندام جنسی منتسب به مردانه است، کیر کوچکی داشته باشد و بیضههایش به صورتی به دو قسمت تقسیم شده باشد که بیشتر شبیه لبهای کوچک کس به نظر برسد.
گاهی هم در آغاز تولد، اندام جنسی فرد با یکی از اندامهای جنسیای که زنانه یا مردانه تلقی میشود، کاملاً منطبق است اما با آغاز دوره بلوغ، به تدریج متوجه میشود که بدنش با اغلب همجنسهای هم سن و سال او تفاوتهایی دارد. مثلاً فردی که از ابتدای تولد دختر نامیده شده است، دچار خونریزی یا پریود نمیشود و یا با رویش زیاد موهای صورت روبرو میشود که یک ویژگی مردانه تلقی میشود.
آزمایشات پزشکی ممکن است نشان دهد که اگرچه اندام جنسی فرد شبیه اندام جنسی منتسب به زنانه است، در واقع اندامهای داخلی مرتبط با باروری منتسب به مردانه را دارد، یا در ساختار ژنتیکی او به جای کروموزم ایکس ایکس xx که زنانه دانسته میشود کروموزم ایکس ایگرگ xy یا ترکیبی از هر دو وجود دارد.
عکس این اتفاقات هم ممکن است برای فردی که در ابتدای تولد به عنوان پسر شناخته شده است، بیفتد. گاهی فرد در سالهای جوانی، زمانی که برای درمان نابارویاش تلاش میکند، متوجه این تفاوتها میشود و در مواردی هم تا زمان مرگ فرد و کالبدشکافی بدنش کسی متوجه این تفاوت نمیشود یا اینکه این موضوع همیشه از همگان پنهان باقی میماند.
همه این گروههای یاد شده که اندام جنسی یا اندامهای مرتبط با باروری یا کروموزمهایشان در دوگانه منتسب به زنانه و مردانه نمیگنجد، میانجنسی (اینترسکس) نامیده میشوند.
گفتگو با زینب پیغمبرزاده یکی از سردبیران سایت دوجنسگرا با شایا گلدوست میزبان برنامه رنگینکمان ایرانی
نمایش
کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وبسایت، بهصورت عمومی منتشر میشوند