به رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنسگرا
با اینکه در سال های اخیر منابع مفید بسیاری در زمینه همجنسگرایی و تراجنسی ها و تراجنسیتی ها به زبان فارسی منتشر شده است، آثار بسیار محدودی تاکنون در زمینه دوجنسگرایی در دسترس خواننده فارسی زبان قرار گرفته است.
بسیاری از فارسیزبانان اطلاع کم و دور از واقعیتی در این زمینه دارند و دوجنسگراهراسی و دوجنسگراستیزی در فضای فارسی زبان نه تنها در میان دگرجنسگرایان بلکه در میان همجنسگرایان نیز شایع است. از این رو سایت دوجنسگرا به دنبال معرفی طیف متنوعی از منابع موجود در زمینه دوجنسگرایی در زبان انگلیسی به خوانندگان فارسی زبان است.
این منابع نه تنها در فرآیند هویتیابی و شناخت گرایش جنسی به دوجنسگرایان کمک میکند بلکه می تواند برای طیف متنوعی از مخاطبین فارسی زبان مفید و آگاهیبخش باشد. امید است این کتابخانه در نهایت به کاهش دوجنسگراستیزی، خشونت و پیشداوریهای نادرست در جامعه دگرباشان و رنگینکمانیهای فارسی زبان و به صورت گستردهتر در بین اقشار مختلف کاربران فضای مجازی کمک کند.
به رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنسگرا Recognize: The Voices of Bisexual Men
کتاب «به رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنسگرا» (۱) مجموعهای از داستانهای کوتاه، اشعار، نقدها و تصاویر هنری است که توسط مردان و تراجنسیتیهای دوجنسگرا، همهجنسگرا و کوییر از ایالات متحده آمریکا، انگلستان، کانادا، شیلی، هند، اسپانیا و سوئد نوشته شده است.
آنها از قومیتها و نژادهای مختلفی هستند، برخی نویسندگان حرفهای هستند و برای برخی نوشتن در این مجموعه تجربه جدیدی بوده است. شصت و یک نویسندهای که در این پروژه مشارکت کردهاند، در گروههای سنی مختلف قرار دارند. جوانترین آنها در سالهای ابتدایی دهه دوم زندگیاند و پیرترین آنها در نیمه دهه هفتم. برخی از مطالب درباره زندگی شخصی نویسندگان است و برخی نیز به صورت کلیتر به تحلیل دوجنسگرایی و دوجنسگراستیزی میپردازند. در این کتاب علاوه بر تصاویر هنری، عکسهایی درباره تاریخ جنبش دوجنسگرایی نیز به چشم میخورد.
کتاب «به رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنسگرا» به موضوعات مختلفی از جمله هویت، به چالش کشیدن برچسبهای اجتماعی، نهادهای اجتماعی، معنویت و دین، خشم و نقد، بدن، سفر و رابطه میپردازد. این کتاب توسط مرکز منابع دوجنسگرایی آمریکا در سال ۲۰۱۴ منتشر شده است و برنده جایزه کتاب سال دوجنسگرایی در سال ۲۰۱۵ است.
چند تن از فعالین شناخته شده حقوق دوجنسگرایان گردآوری آن را بر عهده داشتهاند. از جمله رابین اوکس (۲) فعال اجتماعی و استاد دانشگاه که پیش از این کتابی دیگری از او با عنوان «درک دوجنسگرایی : صدای دوجنسگرایان از گوشه و کنار جهان» درباره زنان دوجنسگرا را در این سایت به شما معرفی کرده بودیم و اچ شریف ویلیامز (۳) فعال اجتماعی، استاد دانشگاه و هنرمند. شریف ویلیامز از پایهگذاران مرکز فرهنگ، سکسوالیته و معنویت است که بر ترویج توانمندسازی اروتیک، عدالت اجتماعی و سلامت محیط زیست به عنوان بخشی از حقوق بشر تاکید میکند.
شریف ویلیامز در مقدمه کتاب مینویسد: «این کتاب دعوتی است از ما مردان دوجنسگرا تا خودمان را به بپذیریم و همچنین تقاضایی از دیگران برای اینکه ما را به رسمیت بشناسند.» او فشار جامعه بر افراد برای انتخاب یکی از دو گزینه دگرجنسگرا و همجنسگرا را عاملی میداند که مانع از آشکارسازی دوجنسگرایان میشود.
او همچنین از تجربه فردی خودش مینویسد که چطور به عنوان یک نوجوان با هر دو جنس زن و مرد رابطه جنسی برقرار کرده بوده و خودش را می شناخته، اما مدتها طول کشیده است تا متوجه شود که نامی برای تجربه و گرایش او وجود دارد، افراد دیگری هم مثل او هستند و بنابراین بتواند درباره گرایش جنسیاش با دیگران صحبت کند.
او در مصاحبهای با رادیو دوجنسگرا درباره این کتاب میگوید: «گردآوری این کتاب سه سال به طول انجامیده است. از آنجا که رابین اوکس - گردآورنده دیگر کتاب- در سخنرانیهایی مختلفی که درباره دوجنسگرایی داشت مدام در مورد منابع موجود درباره مردان دوجنسگرا مورد پرسش قرار میگرفت، تصمیم گرفت که این مجموعه را گردآوری کند.»
رابین اوکس نیز در مصاحبه با مجله بوستون اسپریت در این باره میگوید: «مردان دوجنسگرا بیش از هر گروه دیگری مورد بد فهمی قرار گرفتهاند. زنان دوجنسگرا بیاهمیت تلقی میشوند یا به عنوان شی جنسی دیده میشوند و این یکی از شیوههای جدی نگرفتن زنان است. اما بسیاری هنوز وجود مردان دوجنسگرا را نیز انکار میکنند. مردان دوجنسگرا بیشتر به عنوان یک تهدید دیده میشوند.» او در ادامه میگوید به صورت خیلی جدی به تاثیر گفتن داستان دوجنسگرایان ایمان دارد و از آنجایی که افراد هویتهای متقاطع و پچیدهای دارند، سعی کرده وجوه مختلف هویت دوجنسگرایان را در کتابهایش نشان دهد.
او امیدوار است که خوانندگان بخشهایی از داستان زندگی خودشان را در کتابهای او بیابند و این کتابها به آنها کمک کند که کمتر احساس تنهایی کنند. چنانکه اوکس در مطلبی با عنوان «فهم دوجنسگراستیزی» در این کتاب مینویسد: «در نتیجه مشاهدهپذیر نبودن دوجنسگرایان، تعداد کم الگوهای دوجنسگرا و عدم دسترسی به اجتماع دوجنسگرایان، بیشتر دوجنسگرایان هویتشان را به تنهایی شکل میدهند.» از همین منظر، جرج لیندن اسمیت (۴) یکی از نویسندگان این مجموعه این سئوال را مطرح می کند که چرا نوشتن از دوجنسگرایی اهمیت دارد؟ و پاسخ میدهد: «اهمیت دارد که بدانیم تنها نیستیم». نویسنده دیگری که از ذکر نامش خودداری کرده، از عدم پذیرش دوجنسگرایان در جامعه مینویسد: «به زوج همجنسگرایی که در همسایگیمان زندگی میکنند، حسادت میکنم.
آنها به عنوان یک خانواده پذیرفته شدهاند و در رژه افتخار جشن گرفتند. گویی آنها چیزی ثابت و غیرقابل تغییرند، اما من نیستم.» اما در مطلبی دیگر با عنوان «بلند بگو، من یک مرد سیاه پوست دوجنسگرا و سربلندم» رودنی مک گوردر براون (۵) تاکید میکند که پس از اینکه شروع به پذیرش خودش کرد، نظر دیگران برایش بیاهمیت شده است. سلیونس زارکف (۶) در تعریف دوجنسگراییاش مینویسد: «تا جایی که میدانم اینکه به همه جنسیتها کشش جنسی دارم و این مردان دگرجنسگرا و همجنسگرای زیادی را سردرگم میکند. اما برای من هم فهم اینکه چرا کسی جنسیت را برای رد لذت و رابطه با یک فرد جذاب معیار تعیین کننده میداند، دشوار است.» رون جی سورشا (۷) نیز در مطلبی با عنوان «هویت جنسیتی چندگانه (۸)(Genderfuzz) یا چگونه یاد گرفتم که نگران نباشم و دوجنسگرایی را دوست بدارم» میپرسد «چرا نباید به تعداد انسانها یا به تعداد ستارههای آسمان، سکسوالیتههای مختلف و روشهای گوناگون دوست داشتن وجود داشته باشد؟»
۱- Recognize: The Voices of Bisexual Men (2014) by Editors: Robyn Ochs & H. Sharif Williams (Editor), Robyn Ochs (Editor), H. Sharif Williams (Editor), Jewel Hampton (Illustrator). ۲- Robyn Ochs ۳- H. Sharif Williams ۴- Gregory Linden Smith ۵- Rodney McGruder Brown ۶- Silenus Zarkoff ۷- Ron J. Suresha ۸- Genderfuzz یا هویت جنسیتی چندگانه به فردی گفته میشود که در عین حال خود را در چندین جنسیت هویتیابی میکند و این هویتهای جنسیتی مختلف به قدری برای او در هم تنیدهاند که بین جنسیتها ترجیحی ندارد
نمایش
کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وبسایت، بهصورت عمومی منتشر میشوند