صفحه اصلی آخرین مطالب پادکست‌ها چندرسانه‌ای دانلود جستجو EN
الفبای رنگین‌کمانی
ویدیوهای آموزشی

الفبای رنگین‌کمانی

الفبای رنگین‌کمانی
۱۷ اسفند ۹۶

الفبای رنگین‌کمونی و یک سری از کلمه‌ها که درباره اجتماع دگرباش‌ها و رنگین‌کمونی‌ها زیاد استفاده می‌شود

 

توی این ویدئو می‌خوایم درباره یه سری کلمه‌ها که درباره اجتماع دگرباش‌ها و رنگین‌کمونی‌ها زیاد استفاده می‌شه توضیح بدیم کلمه‌های  زیادی وجود دارن که توی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شن و هر چند وقت یه بار هم کلمه‌های جدیدی توی این حوزه از زبون‌های دیگه وارد زبون فارسی می‌شن که ممکنه سر معادل فارسی‌شون توافق وجود نداشته باشه و هم  درک معنی‌شون و هم استفاده درست از اون‌ها می‌تونه گیج‌کننده باشه.  امیدواریم این ویدئو بتونه  بهتون در یادگیری این مفاهیم کمک کنه.    کلمه‌های زیادی هست که باید توضیح بدیم  اما بیایین از حروف اختصاری LGBT شروع کنیم    L اول lesbian یعنی زن همجنس‌گرا  G اول gay  یعنی مرد همجنس‌گرا  B اول bisexual یعنی دوجنس‌گرا  و T اول trans یعنی تراجنسی یا تراجنسیتیه

   این روزها حرف‌های دیگه‌ای هم آخر این مجموعه حروف اضافه می‌شن تا شامل افراد دیگه‌ای توی این اجتماع هم بشن و تنوع گرایش‌‌جنسی و هویت‌جنسیتی رو بهتر نشون بدن . مثلاً LGBTQIA   I اول intersex یعنی میان‌جنسی  Q اول queer یعنی کوییر یا دگرباش A اول asexual یعنی هیچ‌جنس‌گرا

    برای اینکه  این کلمه‌‌ها رو بهتر متوجه بشیم اول باید  چهارتا جنبه اساسی سکسوالیته  رو توضیح بدیم:    بیولوژی جنسی مربوط  به اندام‌‌های جنسیه که هر آدمی  در بدن خودش داره  هویت جنسیتی درکیه که فرد از جنسیت خودش در یه طیف  بین زنونه و مردونه داره بیان جنسیتی مربوط به  نحوه نشون دادن جنسیت از طریق لباس پوشیدن، حرکت کردن، حرف زدن و این جور چیزها س گرایش جنسی مربوط به جنس یا جنسیتیه که آدم‌ها  از نظر عاطفی یا جنسی به اون گرایش دارن    ساده‌اش می‌شه این: 

 بیولوژی جنسی: اندام‌هایی که موقع به دنیا اومدن توی بدن‌تون دارین هویت‌ جنسیتی: اون هویتی که احساس می‌کنین  بیان‌جنسی: اون طوری که به نظر می‌رسین  گرایش‌جنسی: اینکه چه کسی رو دوست دارین   حالا بیایین ببینیم حرف‌های اختصاری‌ای که اول ویدئو توضیح دادیم، چه طور با این جنبه‌های مختلف سکسوالیته ارتباط دارن :   همجنس‌گرایی، دوجنس‌گرایی و هیچ‌جنس‌گرایی نشون‌دهنده گرایش‌جنسی هستن  میان‌جنسی به معنای به دنیا اومدن  همزمان با برخی از ویژگی‌های جسمی بیولوژیکیه که یا به زن‌ها یا به مردها نسبت داده می‌شن ترنس‌ها هم ممکنه با عمل‌های جراحی تطبیق‌ جنسیت، ویژگی‌های بیولوژیک جسمی‌شون رو تغییر بدن 

    کلمه‌های میان‌جنسی، تراجنسی و تراجنسیتی می‌تونن نشون‌دهنده هویت‌ جنسیتی‌ فرد باشن  دگرباش یا رنگین‌کمانی یا «اقلیت جنسی و جنسیتی» معمولاً‌ به عنوان یک واژه کلی برای اشاره به همه افرادی که در داخل چتر حرف‌های اختصاری ال‌جی‌بی‌تی‌کیوآی‌ای قرار می‌گیرن به کار می‌رن  اما در کل دگرباش بودن یعنی جور دیگری بودن و به معنای زیر سئوال بردن هنجارهای مسلط دوگانه در حوزه سکسوالیته اس. البته این نقد به این ترجمه از کوییر وارده که واژه دگرباش داره اون هنجارها رو محور و مرکز مقایسه قرار می‌ده.  از اونجایی که پرچم رنگین‌کمانی سال‌هاست به عنوان نماد جامعه LGBT شناخته می‌شه، خیلی‌ها تصمیم می‌گیرن از واژه «رنگین‌کمانی» استفاده کنن که تنوع سکسوالیته رو نشون می‌ده   چون در هر دو واژه دگرباش و رنگین‌کمانی هیچ‌ اشاره‌ای به سکشوالیته نمی‌شه ممکنه خیلی‌ها  متوجه نشن درباره چی داریم صحبت می‌کنیم.  وقتی از واژه «اقلیت جنسی و جنسیتی» استفاده می‌کنیم به تعداد آدم‌ها اشاره نمی‌کنیم و در واقع به این موضوع رجوع می‌کنیم که زندگی این افراد با معیارهای مسلط جامعه هماهنگی نداره و به خاطر همین هم مجبورن برای حقوقشون همچنان مبارزه کنن.    از واژه‌ها که بگذریم، برای درک این مفاهیم مهمه که سکسوالیته رو در طیف‌های  مختلفی ببینیم که هر کسی ممکنه جایی در ابتدا، انتها یا وسطش قرار بگیره. البته همه جنبه‌های سکسوالیته سیاله و می‌تونه  تغییر کنه. یعنی هر کسی می‌تونه در طول زندگی‌ش جاهای متفاوتی از این طیف قرار بگیره.    اول از همه با طیف  جنس بیولوژیک شروع می‌کنیم که زن یه طرف این طیف  و مرد طرف دیگه  اونه. زن و مرد بودن در علم پزشکی به لحاظ بیولوژیک با اندام‌های جنسی و هورمون‌ها تعریف می‌شه. برای مرد این یعنی  داشتن کروموزم XY ، هورمون تستوسترون، اندام‌های جنسی و تناسلی منتسب به مردان و ویژگی جنسی ثانوی مثل موی صورت و بدن و صدای کلفت‌تر    و برای زن داشتن کروموزوم XX ، هورمون استروژن، واژن، تخمدان و رحم و ویژگی‌های ثانوی مثل پستان‌ها و باسن بزرگ‌تر.  میان‌جنسی‌ها از نظر پزشک‌ها افرادی‌ان  که کروموزم‌ها و یا اندام‌جنسی‌ بیرونی و یا اندام‌های داخلی تولید مثل‌شون ترکیبی از کروزموزوم‌ها و اندام‌های منتسب به مرد و زنه.

  پیوستار یا طیف دوم، هویت‌ جنسیتیه که در یه طرف  اون هویت مردانه و طرف دیگه‌اش  هویت زنانه اس . یه سری‌ها هم  خودشون رو یه جایی وسط‌های این طیف  تعریف می‌کنن. هویت‌جنسیتی مثل  هر جنبه‌ دیگه‌ای از سکسوالیته یک امر سیاله و می‌تونه در طول زمان تغییر کنه. یه سری  از افراد ممکنه یه سری از  روزها بیشتر حس زنونه و یه سری  روزها بیشتر حس مردونه داشته باشن و یه  روزهایی هم جنسیت‌  خودشون  رو فراتر از این دوگانه تعریف کنن.    طیف  سوم بیان جنسیتیه که مردونگی و زنونگی رو نشون می‌ده و معمولاً در ادامه هویت‌ جنسیتی  و در قالب پوشش، آرایش و نحوه صحبت و رفتار تعریف می‌شه. بعضی‌ها دیگرپوش هستن و در زندگی روزمره علاقه به پوشیدن لباس و آرایش کردن خلاف هنجارهایی که جامعه برای یک جنسیت خاص تعیین کرده دارن.  یه سری‌ها هم به صورت یه  نمایش هنری یا درگ در موقعیت‌هایی خاص بیان جنسیتی متقاوتی از جنس و جنسیتی که جامعه به اون‌ها نسبت داده انتخاب می‌کنن.    تطابق طیف‌های اول، دوم و سومه هم خودش یه پیوستاره. کسایی  که از جنس و جنسیتی که جامعه  موقع  تولد بهشون نسبت داده راضی هستن، همان‌جنسیتی، همسو‌جنسیتی یا Cisgender هستن اما افرادی که خودشون رو متفاوت با جنسیتی که در زمان تولد به اون‌ها  نسبت داده شده می‌دونن، بیان‌جنسیتی‌شون معمولاً متفاوت با جنسیتیه که جامعه بهشون نسبت داده.  تراجنسی‌ها معمولاً علاقه دارن با عم‌ل‌های تطبیق جنسیت یا مصرف هورمون اندام‌های جنسی‌شون رو تغییر بدن، ولی تراجنسیتی‌ها معمولاً علاقه‌ای به این جراحی‌ها ندارن. در هر صورت مودبانه نیست که از یک فرد تراجنسی یا تراجنسیتی درباره اندام جنسی یا سابقه جراحی تطبیق جنسیت‌شان سئوال کنین. جنسیت نا منطبق‌ها یا Gender Non-conforming ها هم همینطور. این‌ها افرادی هستن که تعاریف جامعه رو از زنانگی و مردانگی رد می‌کنن. یه سری هم غیردوگانه یا non-binary هستن و نمی‌خوان خودشون رو در چارچوب یک جنسیت قرار بدن و جنسیت خودشون رو فراتر از دوگانه  زن یا مرد می‌دونن و این فهرست همچنان ادامه داره… یادتون باشه هرکسی می‌تونه هرچندتا هویت جنسی و جنسیتی رو که می‌خواد در طول زندگی‌ش و حتی همزمان  داشته باشه. 

  همون طور که گفتیم یکی از اشکال بیان‌های جنسیتی، درگ کویین و درگ کینگه. درگ کویین فردیه که از نظر جامعه و شاید هم خودش یک مرد دونسته می‌شه اما لباس زنانه می‌پوشه.  درگ کینگ از نظر جامعه و یا شاید خودش یک زنه اما لباس مردونه می‌پوشه.  همونطور که دیدین لباس افراد هیچ اطلاعاتی درباره گرایش جنسی‌ یا حتی هویت جنسیتی‌شون به ما نمی‌ده و فقط یه بیان  جنسیتیه.    خیلی از درگ‌ها هویت‌ جنسیتی که جامعه بهشون در هنگام تولد نسبت داده رو می‌پذیرن اما وقتی از لباس و آرایش جنسیت دیگه استفاده می‌کنن برای ساعاتی زندگی در قالب اون جنسیت  رو اجرا می‌کنن.   طیف  چهارم پیوستار گرایش‌ جنسیه و نشون دهنده اینه که شما به چه کسی علاقه دارین.  یه طرف  این طیف  دگرجنس‌گرایان هستن  که به افرادی با جنسی متفاوت از خودشان گرایش دارن و اون طرفش  همجنس‌گراهان  که به همجنس‌‌شون گرایش دارن و هر جایی بین این دو سر طیف، همه دوجنس‌گراهان  که به بیشتر از یک جنس و یا جنسیت گرایش دارن.    کنار حرف B گاهی یه علامت + گذشته می‌شه و این یعنی دوجنسگرا به عنوان یه واژه دربرگیرنده استفاده شده و مثلا همه‌جنس‌گراها (pansexual)ها هم که به افراد فارغ از جنس و یا جنسیت‌شون گرایش دارن، زیر این چترن. یه هیچ‌جنس‌گرا یا Asexual کشش جنسی به دیگران نداره و از روابط جنسی لذت نمی‌بره یا فقط در شرایط خاص به دیگران گرایش داره.  گرایش جنسی دو جنبه جنسی و عاطفی داره که گاهی ممکنه با هم دیگه  تطابق نداشته باشن. مثلاً ممکنه یه نفر به لحاظ عاطفی همجنس‌گرا باشه و فقط به هم‌جنسش گرایش‌عاطفی داشته باشه، اما به رابطه جنسی به کسی علاقه نداشته باشه و به لحاظ جنسی هیچ‌جنس‌گرا باشه. 

  معمولاً کلماتی مثل هم‌جنس‌باز و دوجنسه در فارسی توهین‌آمیز تلقی می‌شن. پس یادتون باشه که ازشون استفاده نکنین    یادتون نره  که سکسوالیته  کلاْ  سیاله و درک فرد از خودش ممکنه به صورت مداوم تغییر کنه. مهمه که پیش‌داوری‌های‌مون رو درباره سکسوالیته خودمون و سایر افراد کنار بگذاریم و هر کس رو همون‌طور که خودش خودش رو تعریف می‌کنه، بپذیریم و اگر به زبان‌هایی صحبت می کنیم که ضمایر مونث و مذکر داره، به ضمیری که افراد برای خودشون انتخاب می کنن احترام بذاریم و اون ضمایر و حتی اسامی انتخابی رو استفاده کنیم. همین‌طور به انتخاب پوشش و ایجاد تغییر در بدن و همینطور پارتنرهای افراد.     این ویدئو رو در شبکه‌های اجتماعی بازنشر کنین. فکر کنین که این ویدئو چه طور می‌تونه به همه ما  کمک کنه درک بهتری از سکسوالیته داشته باشیم و اول از همه خودمون و بعد هم‌دیگه رو همونطور که هستیم دوست داشته باشیم؟ 

کلیدواژه‌ها: #Queer101#فارسی#ویدئو#ویدیوهای آموزشی

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مشاهده بخش نظرات و نوشتن نظر

نمایش

نظرت رو بنویس

کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وب‌سایت، به‌صورت عمومی منتشر می‌شوند

سایر مطالب

بیشتر
ال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردال.جی.بی.تی ایران «بی» ندارددو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیدو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیدگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریدگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریمحو دوجنسگرایی،‌  در سریال گلی Gleeمحو دوجنسگرایی،‌ در سریال گلی Gleeاولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیااولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیادوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تردوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تر»ما تنها نیستیم «فریدا کالو»ما تنها نیستیم «فریدا کالوسکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟سکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟یکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتیکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمیوقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟وقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟راهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایانراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایاناقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهاناقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهانکوییر چیست؟کوییر چیست؟همجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانیکی از ما - قسمت نهم: هیسیکی از ما - قسمت نهم: هیسمعرفی انجمن فرانسوی  بی‌کوز Bi'Causeمعرفی انجمن فرانسوی بی‌کوز Bi'Causeروز جهانی حقوق بشرروز جهانی حقوق بشرما تنها نیستیم - پیترو آرتینوما تنها نیستیم - پیترو آرتینوفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازچرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟دوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان ملللایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌لایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌"آویشن" از راه می‌رسد"آویشن" از راه می‌رسدسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلیکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازییکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازیهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدآیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟آیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟یکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندییکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندیبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگرایکی از ما - قسمت هفتم: قایق مایکی از ما - قسمت هفتم: قایق ماروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیجنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟جنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟یکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکرارییکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکراریمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانواژه نامهواژه نامهاول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییاول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییروز والدین ترنسروز والدین ترنسگپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»نمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایاننمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایانمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه  Merriam-Webster تغییر کردمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه Merriam-Webster تغییر کرداصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییگروه موسیقی تتو و دوجنسگرایی⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟یکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالیکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استدور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛آیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟آیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟عشق آزاد: رهایی نهاییعشق آزاد: رهایی نهاییآشکارسازی در فضای مجازیآشکارسازی در فضای مجازیاولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاندوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییردوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییرکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریممحو دوجنسگرایی در  «نارنجی مد جدید است»محو دوجنسگرایی در «نارنجی مد جدید است»بازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کند۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرا۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرامعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرامعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرامرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهمعرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»معرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»آغاز به کار "دوجنسگرا"آغاز به کار "دوجنسگرا"معرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»معرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟کریسمس رنگین کمانی‌کریسمس رنگین کمانی‌خبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶خبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶یکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنسلامت روانی زنان دوجنسگراسلامت روانی زنان دوجنسگراآیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟اکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرااکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرا+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایان+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایانگفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»گفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»روز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایاناشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شداشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شدهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیما تنها نیستیم - کیت براونما تنها نیستیم - کیت براونمعرفی  اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامعرفی اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیاتاکید بر  تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار  سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانتاکید بر تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانخبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌خبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌یکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایمیکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایمما تنها نیستیم - آلفرد کنزیما تنها نیستیم - آلفرد کنزیحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندسوال هایی که نباید پرسید!سوال هایی که نباید پرسید!یکی از ما - قسمت چهاردهم: آواریکی از ما - قسمت چهاردهم: آوارموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییمن سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎ناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشانددزیره اخوان کیست؟دزیره اخوان کیست؟ما تنها نیستیم - کیرستن سینماما تنها نیستیم - کیرستن سینمابیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمکوییرپارتی با زینبکوییرپارتی با زینبAround the World: Iran and Bisexual ActivismAround the World: Iran and Bisexual Activism"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآباد"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآبادغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکاما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکابررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»بررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»«رخدادهای مجازی ماه افتخار»«رخدادهای مجازی ماه افتخار»رشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهدوجنسگرا یک ساله شددوجنسگرا یک ساله شدزنان دوجنسگرا در حاشیهزنان دوجنسگرا در حاشیهیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمبررسی مفهوم دوجنسگراییبررسی مفهوم دوجنسگراییمعرفی فیلم : رفتار درخورمعرفی فیلم : رفتار درخورپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزییکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتمی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشممی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشممعرفی کتاب: درک دوجنسگراییمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییروایت های ما :‌ ماندگارروایت های ما :‌ ماندگارکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهمن دوجنسگرا هستممن دوجنسگرا هستمیکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتییکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتیپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اندپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌انددگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟مردانگی در مردان ترنسمردانگی در مردان ترنسچگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟چگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودن۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودنطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهروایت های ما : سیامکروایت های ما : سیامک«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»نشریه دوجنسگرایینشریه دوجنسگراییفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردنمایش افراد ترنس در رسانه‌هانمایش افراد ترنس در رسانه‌هامبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!مبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!دوجنسگرایان و ارولاندودوجنسگرایان و ارولاندوساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConآرشیو دوجنسگراییآرشیو دوجنسگراییهفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!هفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!ما تنها نیستیمما تنها نیستیمروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانی۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایان۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایانروز افتخار همه‌جنسگرایانروز افتخار همه‌جنسگرایاناعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هااعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هاانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلممی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگراهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگرادوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحوردوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحورروایت های ما : زینبروایت های ما : زینبروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهچی بگیم و چی نگیم؟چی بگیم و چی نگیم؟روایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیابیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشوربیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشورماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+دوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایراندوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایرانبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیمعرفی کتاب:  دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابمعرفی کتاب: دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابدلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایاندلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایانمعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهامعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهاآشکارسازی یا هفت خوان رستمآشکارسازی یا هفت خوان رستمدرباره مادرباره ماآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گرایییکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهدوجنسگراییدوجنسگراییبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهنقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرانقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گراگرایش جنسی من چیه؟گرایش جنسی من چیه؟پرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهایکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازیصدای دوجنسگراصدای دوجنسگرامحو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»مرکز منابع دوجنس‌گراییمرکز منابع دوجنس‌گرایییکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداریکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداراقلیت در اقلیتاقلیت در اقلیتسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیددگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایراندگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایراندوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟دوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟روز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرایکی از ما - قسمت دوم : ازدواجیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجدوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستندراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسما تنها نیستیم: مالکوم ایکسما تنها نیستیم: مالکوم ایکسمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهمانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!مانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!