معرفی کتاب: درک دوجنسگرایی
با اینکه در سال های اخیر منابع مفید بسیاری در زمینه همجنسگرایی و تراجنسی ها و تراجنسیتی ها به زبان فارسی منتشر شده است، آثار بسیار محدودی تاکنون در زمینه دوجنسگرایی در دسترس خواننده فارسی زبان قرار گرفته است.
بسیاری از فارسیزبانان اطلاع کم و دور از واقعیتی در این زمینه دارند و دوجنسگراهراسی و دوجنسگراستیزی در فضای فارسی زبان نه تنها در میان دگرجنسگرایان بلکه در میان همجنسگرایان نیز شایع است. از این رو سایت دوجنسگرا به دنبال معرفی طیف متنوعی از منابع موجود در زمینه دوجنسگرایی در زبان انگلیسی به خوانندگان فارسی زبان است.
این منابع نه تنها در فرآیند هویتیابی و شناخت گرایش جنسی به دوجنسگرایان کمک میکند بلکه می تواند برای طیف متنوعی از مخاطبین فارسی زبان مفید و آگاهیبخش باشد. امید است این کتابخانه در نهایت به کاهش دوجنسگراستیزی، خشونت و پیشداوریهای نادرست در جامعه دگرباشان و رنگینکمانیهای فارسی زبان و به صورت گستردهتر در بین اقشار مختلف کاربران فضای مجازی کمک کند.
درک دوجنسگرایی: صدای دوجنسگرایان از گوشه و کنار جهان
کتاب «درک دوجنسگرایی : صدای دوجنسگرایان از گوشه و کنار جهان»(۱) مجموعهای از ۲۲۰ نوشته شخصی، مقاله و لیست نقل قولها و منابع درباره کتاب «درک دوجنسگرایی: صدای دوجنسگرایان از گوشه و کنار جهان»(۱) مجموعهای از ۲۲۰ نوشته شخصی، مقاله و لیست نقلقولها ومنابع درباره دوجنسگرایی است که توسط رابین اوکس(۲) و سارا راولی (۳) گردآوری شده است. گردآورندگان این مجموعه عضو شبکه زنان دوجنسگرای بوستون (۴) در آمریکا هستند.
رابین اوکس استاد دانشگاه و از فعالین شناخته شده در حوزه حقوق دوجنسگرایان است و با شرکت در سخنرانیها و کنفرانسهای مختلف توانسته است همکاری افراد زیادی را از طیفهای متنوع برای گردآوری این مجموعه جلب کند.
سارا راولی همچنین در زمینه خشونت خانگی علیه دگرباشان جنسی و رنگینکمانیها فعالیت می کند. این کتاب یکی از شناخته شده ترین کتابها در حوزه دوجنسگرایی است که توسط مرکز منابع دوجنسگرایی آمریکا منتشر شده است. گردآوری مطالب این مجموعه که در سال ۲۰۰۵ منتشر شده، سه سال زمان برده است. ویرایش دوم کتاب نیز در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
برخی از نویسندگان این مجموعه هویت خود را دوجنسگرا، همهجنسگرا یا کوئیر میدانند، برخی دیگر ترجیح میدهند هیچ برچسب خاصی بر گرایش جنسیشان نزنند و بعضی هم خودشان را همجنسگرا یا دگرجنسگرا معرفی میکنند اما همزمان به بیش از یک جنس گرایش جنسی دارند. آنها از تجربه زندگی روزمره خود و رابطهشان با شرکای جنسیشان مینویسند. برخی از آنها فعالین اجتماعی، نویسندگان و دانشگاهیان شناخته شده و برخی دیگر افراد گمنامی هستند که تجربه چندانی در نوشتن ندارند.
این کتاب علاوه بر مقالاتی درباره دوجنسگرایی و دوجنسگراستیزی، ۱۸۴ نوشته شخصی از افرادی از ۳۲ کشور مختلف را دربرمیگیرد و برخلاف بسیاری از مجموعههای منتشر شده در حوزه LGBTQI، تنها محدود به تجربه کشورهای غربی نیست و روایات شخصی افرادی از کشورهایی چون ترکیه، غنا، اوگاندا، هند، سریلانکا، فیلیپین، ژاپن و چین را هم در این کتاب میخوانیم. ۱۵ نوشته این مجموعه از زبانهای اسپانیایی و چینی به انگلیسی ترجمه شده است. علاوه بر تنوع ملیتی، نویسندگان این مطالب از نظر پیشینههای قومی و نژادی، هویت جنسیتی، دین، سن، تجربهی مهاجرت، زندگی در شهر یا روستا، تجربهی فعالیت اجتماعی و همچنین تواناییهای جسمی متفاوتاند. برخی از آنها با اجتماعات دوجنسگرایان یا به طورکلیتر دگرباشان درارتباطاند و برخی کسی را ندارند که از گرایش جنسیشان با او صحبت کنند.
نویسندگان مقالات درجات مختلف آشکارسازی را تجربه کردهاند. نویسندگان از زاویههای مختلفی به دوجنسگرایی میپردازند و بدین ترتیب این کتاب می تواند تنوع زندگی دوجنسگرایان را به خوبی نشان دهد. برخی از تجربهی آشکارسازی به عنوان یک دوجنسگرا میگویند، برخی به دوجنسگرایی به عنوان یک هویت فردی و جمعی میپردازند و برخی نیز از تاثیر دوجنسگرایی بر روابطشان با دیگران، از جمله شرکای جنسیشان مینویسند.
مثلاً پگی سیگر(۵) که شاعر و خواننده آمریکایی است از عشقش به یک زن دیگر پس از مرگ شوهرش می نویسد و آمبر ترل (۶) که به تازگی از یک دانشگاه مسیحی در آمریکا فارغالتحصیل شده، نامهای را که برای آشکارسازی درباره دوجنسگراییاش به والدینش نوشته در این کتاب منتشر کرده است. پائول گوری (۷) به عنوان یک مرد همجنسگرای ایرلندی توضیح میدهد که چگونه با کشش جنسی همزمان شریک جنسیاش به هر دو جنس زن و مرد کنار آمده است. بعد از ۱۲ سال زندگی مشترک، شریک جنسیاش سرانجام به او گفته است که از ۷ سال پیش همزمان به زنان نیز گرایش جنسی داشته است.
این کتاب نشان میدهد که تمامی دوجنسگرایان گرایش جنسی خود را به یک روش تعریف نمیکنند. برخی دوجنسگرایی را تمایل جنسی به افراد، فارغ از جنسیتشان، تعریف میکنند. برخی دیگر در یک دوره زمانی معین تنها به یکی از دو جنس گرایش دارند. مثلاً گرگ رودگرز (۸) که اهل ایالت ویکتوریای استرالیاست، میگوید هر چند ۹۰ درصد روابط جنسیاش با زنان بوده، همچنان خود را دوجنسگرا معرفی میکند.
برخی از نوشتهها با اسم مستعار منتشر شده و نویسندگان آنها از افشای هویتشان به عنوان دوجنسگرا واهمه داشتهاند. اما برخلاف آنچه که تصورمیشود همه دوجنسگرایانی که گرایش جنسیشان را مخفی میکنند، خود را دگرجنسگرا معرفی نمیکنند و چنان که در این کتاب هم میبینیم، بعضی از دوجنسگرایان ترجیح میدهند خودشان را همجنسگرا معرفی کنند.
اوکس معتقد است که دوجنسگراستیزی تنها در بین دگرجنسگرایان و همجنسگرایان شایع نیست و بسیاری از دوجنسگرایان نیز این احساس گناه و نگرش منفی را نسبت به گرایش جنسی خود درونی کردهاند.
برخی از دوجنسگرایانی که روابط موازی دارند، از تقویت و بازتولید تصورات غالب جامعه درباره هوسرانی تمامی دوجنسگرایان، احساس شرم می کنند و از سوی دیگر زمانی که دوجنسگرایان در روابط متعهدانه و طولانی مدت تنها با یک شریک جنسی باقی میمانند، دوجنسگراییشان از سوی جامعه و حتی گاهی شریک جنسی انکار و نادیده گرفته میشود.
اوکس یکی از گردآورندگان این مجموعه، از ازدواجش با زنی دیگر –پگ پربل (۹)- مینویسد و اینکه چهطور مردم تصور میکنند که آنها دو زن همجنسگرا هستند. او معتقد است برای برخی افراد پذیرش دوجنسگرایی بسیار دشوار است چرا که دوجنسگرایی پیچیدگی و تنوع زیادی دارد.
از آنجایی که بسیاری از دوجنسگرایان امکان شرکت در اجتماعات دوجنسگرایان را ندارند، بسته به اینکه شریک جنسی همجنس یا جنس مخالف داشته باشند، وارد اجتماعات همجنسگرایان یا دگرجنسگرایان میشوند و احساس میکنند که ناچارند بین این دو اجتماع یکی را انتخاب کنند. خواندن این کتاب برای افرادی که به بیش از یک جنس گرایش دارند و همچنین پژوهشگران و متخصصینی که در زمینه مسایل جنسی آموزش و مشاوره میدهند بسیار مفید است.
عکس: http://robynochs.com/getting-bi/ ۱- Getting Bi: Voices of Bisexuals around the World (2005), Edited by Robyn Ochs & Sarah E. Rowley, Bisexual Resource Center ۲- Robyn Ochs ۳- Sarah Rowley ۴- Boston Bisexual Women's Network ۵- Peggy Seeger ۶- Amber Terrell ۷- Paul Gorry ۸- Greg Rodgers ۹ - Peg Preble
نمایش
کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وبسایت، بهصورت عمومی منتشر میشوند