صفحه اصلی آخرین مطالب پادکست‌ها چندرسانه‌ای دانلود جستجو EN
مقاله‌ها

زندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیه

۳۱ شهریور ۹۶

زندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیه

حسام- نام مستعار من یک دوجنس‌گرا  هستم و این تجربه شخصی من است.

البته گرایشم از نظر خودم دوجنسگرایی است و نه از نظر دگر‌جنسگراها و نه از نظر همجنس‌گراها، ترنس‌ها و نه حتی از نظر سازمان ملل. این درد بزرگی است هرجا که از شما سوال می‌شود میل جنسی‌تان به مرد است یا زن و شما می‌گویید هردو، چشمانشان از تعجب ۴تا می‌شود. یا وقتی یک گی یا لز یا ترنس پای صحبت‌های شما می‌نشیند و می‌گوید که اصلا درکت نمی‌کنم یعنی چه که می‌گویی هم به مرد میل دارم هم به زن! یا مثلا چرا باید سازمان ملل باید میان یک دوجنس‌گرا یا یک همجنس‌گرا تبعیض قائل شود؟ شاید بگویید این نظر شخصی من است که دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل میان دوجنس‌گرا و گی‌ها تبعیض قائل می‌شود ولی من و سه نفر دیگر از دوستان دوجنس‌گرایم در جمعی که باهم بودیم و در این مورد بحث می‌کردیم که آیا این "تبعیض وجود دارد یا نه" با مقایسه کیس‌های همه متوجه این موضوع شدیم که بلی واقعا تبعیض وجود دارد. من با توجه به راهنمایی‌هایی پناهجوها و پناهنده‌هایی که پیش از من به ترکیه رسیده بودند و شاهد به نتیجه رسیدن کیس‌های پناهندگی زیادی بودند، موضوع پناهجویی‌ام  را در  دفتر پناهجویان سازمان ملل «همجنس‌گرایی» اعلام کردم. بعد‌ها متوجه شدم باقی دوستان دوجنس‌گرایم دلیل پناهندگی خود را «دوجنس‌گرایی» اعلام کرده‌اند.

با من بعد از شش ماه برای مصاحبه اصلی تماس گرفتند، یک ماه بعد هم نتیجه این مصاحبه اعلام شد، اما با دوستان دوجنس‌گرایم بعداز یک سال تماس گرفتند و هنوز بعد از گذشت ۷ ماه بعد از مصاحبه نتیجه این مصاحبه اعلام نشده است. با وجود این که همجنسگرایان و ترنس‌های زیادی هم هستند که طول زمان بررسی فرآیند پناهندگی‌شان زیاد می‌شود، اینکه همه ما مدت طولانی ماندگار می‌شویم، این ذهنیت را قوی‌تر می‌کند که لابد گره کار در گرایش جنسی ماست! موارد این چنینی را زیاد شنیده‌ایم و درست یا غلط، این برداشتی است که بسیاری از پناهجویان از نگاه تبعیض‌آمیز به دوجنس‌گرایی و برخورد با آن دارند که همگی در  پایمال کردن حقوق و امید دوجنس‌گرایان موثر است. به هر روی بیشتر پناهجویان دوجنس‌گرایی  که در ترکیه با آن‌ها در ارتباط بوده‌ام، از طولانی‌تر بودن فرآیند پذیرش پرونده‌هاشان در دفتر سازمان ملل و تجربه‌های طرد از طرف جامعه پناهجوی رنگین‌کمانی در ترکیه می‌گویند. بسیاری از خود می‌پرسند «آیا همجنس‌گراها یا ترنس‌ها نمی‌توانند مثل دوجنس‌گرایان مدت زیادی را در دوره پناهندگی طی کنند؟» و یا «ریشه این تبعیض کجاست؟»‌ همانطور که گفتم این نوشته بازتاب تجربه شخصی است و من قصد تعمیم ندارم، هرچند ممکن است افرادی با من هم‌ذات‌پنداری کنند. از آنچه در ایران بر من گذشت نمی‌گویم، که می‌دانم بسیاری از تجربه‌های پذیرفته نشدن‌ها مشترک است. من در ماه‌های آخر زندگی‌ام در ایران پنهانی در شهری دیگری زندگی می‌کردم و از طرف پدرم به مرگ تهدید شدم و با کمک یک قاچاقچی وارد ترکیه شدم. ولی اوضاع در ترکیه بهتر نشد.   وقتی وارد ترکیه شدم هیچکس را نمی‌شناختم و مجبور شدم با یک فرد دگرجنس‌گرا همخانه بشوم. بعد از مدتی همخانه‌ام متوجه شد که من با همه تفاوت دارم و شروع کرد به موشکافی زندگی من. در مورد گذشته من پرسید من هم در عین صداقت درباره دوجنس‌گرایی‌ام و فرارم از ایران به ترکیه به او گفتم.

دقیقاً از همان لحظه رفتارش با من تغییر کرد و با دیدی تحقیرآمیز‌ و نفرت‌انگیز همراه با ترس به من نگاه می‌کرد. این‌ها را در رفتار‌ش به وضوح می‌دیدم. چندی نگذشت که برادر و دوست برادرش را به عنوان مهمان به خانه آورد که در ظاهر مهمان بودند ولی در واقع هم‌خانه‌مان شده بودند. یک ماه از آمدنشان نگذشته بود که رفتارهای آنها هم به شدت تغییر کرد و بدرفتاری و شوخی‌های کریه و زننده‌شان شروع شد. وقتی از مسعود، هم‌خانه‌ام درباره زمان بازگشت این «مهمان‌ها»‌ می‌پرسیدم، به شوخی جوابم رااین‌گونه می‌داد که «اگر آنها بروند من با چه اطمینان و امنیتی با یک دوجنس‌گرا در یک خانه بمانم؟» با این شوخی‌ها و طعنه‌ها قلبم را می‌شکست ولی من تحمل می‌کردم. اما یک روز که از سرکار آمدم‌، دیدم بسیاری از وسایل شخصی‌ام نیست. وقتی از مسعود و بقیه سوال کردم بسیار آرام و بی‌خیال خود را بی‌خبر از قضیه جازدند درصورتی که جز آنها چه کسی درخانه رفت‌وآمد داشت که فقط و فقط وسایل من گم شود؟ وقتی خواستم از حق خود دفاع کنم، بسیار تند با من برخورد کردند و گفتند که هیچ جایی برای یک دوجنس‌گرا در آن خانه نیست. تنها توانستم لباس کارم را از خانه بردارم و از صاحب‌کارم خواهش کنم که جایی در کارگاه برای خوابیدن به من بدهد تااز آوارگی درآیم.

 

 

عشق رنگین‌کمانی بین دو جزیره بعد از یکی دوماه پول اندکی جمع کردم و با تبلیغاتی که در گروه‌های ایرانی تلگرام می‌دیدم با یک همجنس‌گرای مرد هم‌خانه شدم. قبل از هم‌خانه شدن تأکید کردم که من به اندازه کافی بدبختی و سختی هم در ایران و هم درغربت کشیده‌ام و بیش از این تاب و حوصله هیچ حاشیه‌ای ندارم.  به هم قول دادیم ما صرفاً هم‌خانه خواهیم بود و نه بیشتر.  بالاخره وارد جمع دوستان او و یک شبکه همجنس‌گرایان مرد شدم، با این تصور که آنها شبیه من هستند و من را طرد نخواهند کرد.

شاید بدانید به این شبکه‌ها « گی لایف»‌ (زندگی گی) می‌گوییم، اما در این گروه  هم از طرف سایر اعضا مورد آزار و اذیت روحی قرار گرفتم. تک تک  اعضای این گروه نوبت به نوبت ادعای عاشقی کردند و یه دل نه صد دل عاشق شدند.هم‌خانه من نیز از ترس اینکه دیر بجنبد و مرا از دست بدهد، ادعای عاشقی کرد و «گی لایف» تبدیل شد به میدان جنگ! قرارداد خانه به نام هم‌خانه‌ام بود و این بهانه‌ای شده بود برای این که من را مهمان بداند و خودش را صاحبخانه. هر خواسته‌ای که از من داشت را با زبان تهدید بیان می‌کرد که اگر قبول نکنی باید از این خانه بروی. من‌ هم که تازه از آوارگی درآمده بودم و از ترس دوباره آواره شدن به هر طریقی راضی‌اش می‌کردم. تا اینکه من با مردی بنام شروین وارد رابطه احساسی شدم. شروین هم‌خانه یکی از دوستانم بود. یک شب که همگی قرار بود یکی دیگر از دوستان را به مناسبت تولدش غافلگیر کنیم، دسته‌جمعی به خانه ما آمدند و به این ترتیب من و شروین باهم آشنا شدیم.

اما این رابطه آرام آرام تمام شد. مریم هم دوست همسایه‌مان بود که به خانه ما رفت‌وآمد می‌کرد و کم‌کم آشنایی تبدیل به عاشقی دوطرفه شد. می‌ترسیدیم دیگران رابطه‌مان را به هم بزنند. پس تصمیم گرفتیم تا وقتی شرایط هم‌خانه‌ شدن‌مان مهیا نشده از رابطه‌مان چیزی نگوییم. اما مهمانی یکی از دوستان مشترک‌مان بود که این رابطه آشکار شد و غوغایی به پا شد. هم‌خانه‌ام نزدیک بود مریم را خفه کند. می‌گفت «چرا پارتنر مرا بزور از چنگ من درمیاوری؟» یکی دیگر به صورتش چنگ می‌انداخت که «من شکست عشقی خوردم». بالاخره هم‌خانه‌ام تصمیم گرفت من را از خانه بیرون کند. چون فکر می‌کرد رابطه من با یک زن خیانت به او و «گی لایف» است. مدتی گذشت و هم خانه‌ام بارها نظرش را درباره هم‌خانگی با من، دوستی با من و دشمنی با من تغییر داد.   بالاخره با همکاری همسایه‌مان که از این فشارها خبر داشت نقشه‌ای برای نجات و دوری از مزاحمت‌ها و حاشیه‌ها کشیدیم. تصمیم گرفتیم همه دوستان  را دعوت کنیم و در این مهمانی اعلام کنیم می‌خواهیم با یکدیگر ازدواج کنیم. در ظاهر همگی خوشحال و به ما تبریک می‌گفتند ولی پنهانی جلسه‌ای ترتیب داده بودند و این کار مرا توهین به خودشان و «دروغگویی» من می‌شمردند. دیگر جایی در «لایف» آنها نداشتم. دوست ترنسم گفت «خب تو الان دیگر یک بایسکشوال نیستی و با این ازدواج یک استریت می‌شوی» با زبان بی‌زبانی به من گفت دلیلی ندارد که پناهنده باشم و می‌توانم به ایران برگردم.

آیا ازدواج باعث تغییر جنسیت یا تغییر امیال درونی و گرایش جنسی می‌شود؟ این برخوردها و حرف‌هایی که پشت سرم گفته می‌شد عذابم می‌داد. همه‌جا پیچیده بود که من دروغگو هستم و «کیس تقلبی»‌ دارم. دو روز بعد هم‌خانه‌ام وسایلم را از خانه بیرون انداخت و ادعا کرد مبلغ بالایی بدهکار هستم و هرچه زودتر باید تسویه کنم و خانه و زندگی‌اش را ترک کنم! متاسفانه ترک خانه با دردسرها و شلوغی همراه شد و کار به پلیس و بیمارستان کشید. هم‌خانه‌ام صدایش را چنان بلند کرد که همسایه‌ها پلیس را خبر کردند. هم‌خانه‌ام قرص اعصاب و آرام‌بخش مصرف می‌کرد و بسیار عصبی بود به همین دلیل بدون‌ علت ترس بر او غالب شده بود. سرش را به در می‌کوبید و کمک می‌خواست! بالاخره در باز شد و او به بیمارستان منتقل شد و من به پاسگاه پلیس فرستاده شدم. تا نیمه‌های شب آنجا بودم بعد به خانه دوستم رفتم. به من گفت چطور در جلسه‌ی گی‌ها و ترنس‌هایی  که می‌شناختیم، جلسه دادگاه صدور حکم محکومیت و مجازات من تشکیل شده است و همگی به این نتیجه رسیده اند که باید کاری کنند. طوری مصمم شده اند که انگار حس دفاع از حقوق همه رنگین‌کمانی‌ها همه وجودشان را به جوش آورده باشد. همه تصمیم گرفتند که بامن قطع رابطه کنند و ماجرای «خیانت» من را به یکی از فعالان حقوق رنگین‌کمانی بگویند تا او نیز با من به مبارزه برخیزد. انگار تلاش‌های آنها برای «احقاق حقشان» موثر واقع شد و نامه استیناف من به دستم رسید. گویا به اندازه کافی شواهدی در دست نیست که جانم در ایران، جایی که پدرم بعد از کشف رابطه من و دوست‌پسرم به قصد کشت مرا زد و گرسنگی داد، جایی که از خانه فرار کردم و به شهر دیگری رفتم و باز هم مرا پیدا کرد، در خطر است! شروین که از نوکیشان مسیحی است هم از آسیب آنها در امان نماند. هم‌خانه سابقم به کلیسا رفت و از خادمین کلیسا پرسیده بود «شما چطور خادمی هستید که ایمان‌دار شما میاید و پارتنر مرا می‌دزدد؟!»

داستان زندگی من هم مثل بسیاری دیگر از زندگی‌های دوجنسگراها پر است از درک نشدن، طرد شدن و آسیب دیدن‌هایی که در بسیاری موارد راهی جز «تردید درونی» و «انکار بیرونی» جلوی ما نمی‌گذارد. همان چیزهایی که موجب می‌شود آنها که می‌خواهند کمکم کنند می‌گویند هویت خود را «همجنسگرا» اعلام کن و بعدها به همان دلیل من را دروغ‌گو و خیانتکار می‌خوانند. وقت آن رسیده که به این تبعیض‌ها پایان دهیم. اولین قدم هم آگاهی و دوری از پیش‌داوری است. عشق حق همه است!

کلیدواژه‌ها: #روایت های ما#پناهجویان#فارسی#دوجنسگرایی و دوجنسگراها#مقاله‌ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مشاهده بخش نظرات و نوشتن نظر

نمایش

نظرت رو بنویس

کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وب‌سایت، به‌صورت عمومی منتشر می‌شوند

سایر مطالب

بیشتر
شاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتچگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟چگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟موافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییروز والدین ترنسروز والدین ترنسمی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشممی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشمهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگراهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگرارابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟Around the World: Iran and Bisexual ActivismAround the World: Iran and Bisexual Activismما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکاما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکااشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شداشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شدآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکس+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایان+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایانوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیایکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانگفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»گفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»دو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیدو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جواناندوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنبه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گراچرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟محو دوجنسگرایی،‌  در سریال گلی Gleeمحو دوجنسگرایی،‌ در سریال گلی Gleeهفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!هفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!کرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگرادوجنسگرایان و ارولاندودوجنسگرایان و ارولاندو۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایان۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایانما تنها نیستیم - کیرستن سینماما تنها نیستیم - کیرستن سینماروایت های ما : زینبروایت های ما : زینبمعرفی کتاب:  دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابمعرفی کتاب: دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابتاکید بر  تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار  سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانتاکید بر تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گرایییکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندییکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندیآیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟آیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟راه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینه«رخدادهای مجازی ماه افتخار»«رخدادهای مجازی ماه افتخار»روایت های ما : سیامکروایت های ما : سیامکاعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هااعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هامردانگی در مردان ترنسمردانگی در مردان ترنسدوجنسگرا یک ساله شددوجنسگرا یک ساله شدسوال هایی که نباید پرسید!سوال هایی که نباید پرسید!ساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیممعرفی فیلم : رفتار درخورمعرفی فیلم : رفتار درخورما تنها نیستیم - کیت براونما تنها نیستیم - کیت براونمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییالفبای رنگین‌کمانیالفبای رنگین‌کمانیروز جهانی حقوق بشرروز جهانی حقوق بشریکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکرارییکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکراریگپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»معرفی  اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامعرفی اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!مبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!واژه نامهواژه نامهال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیمرکز منابع دوجنس‌گراییمرکز منابع دوجنس‌گراییمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستیکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازیغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجواناندزیره اخوان کیست؟دزیره اخوان کیست؟دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛عشق آزاد: رهایی نهاییعشق آزاد: رهایی نهاییپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اندپناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌انددگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریدگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحورینمایش افراد ترنس در رسانه‌هانمایش افراد ترنس در رسانه‌هاما تنها نیستیم: مالکوم ایکسما تنها نیستیم: مالکوم ایکسدرباره مادرباره ما«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»دوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تردوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌ترجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخمعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهامعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهاچی بگیم و چی نگیم؟چی بگیم و چی نگیم؟معنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه  Merriam-Webster تغییر کردمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه Merriam-Webster تغییر کردهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمان"آویشن" از راه می‌رسد"آویشن" از راه می‌رسددوجنسگراییدوجنسگراییاقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهاناقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهانسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدمن دوجنسگرا هستممن دوجنسگرا هستمهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیدوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایراندوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایرانماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیآشکارسازی یا هفت خوان رستمآشکارسازی یا هفت خوان رستمسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللما تنها نیستیمما تنها نیستیمآیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟آیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟شرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسییکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمبیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشوربیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشورلایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌لایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌پناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهمعرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»معرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»دگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایراندگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایرانیکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما – قسمت سوم : خواستگارینشریه دوجنسگرایینشریه دوجنسگراییاولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییاول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییخبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌خبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌روایت های ما :‌ ماندگارروایت های ما :‌ ماندگارراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمیکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمیما تنها نیستیم - پیترو آرتینوما تنها نیستیم - پیترو آرتینومعرفی انجمن فرانسوی  بی‌کوز Bi'Causeمعرفی انجمن فرانسوی بی‌کوز Bi'Causeفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردبررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»بررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»اولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیااولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیایکی از ما - قسمت نهم: هیسیکی از ما - قسمت نهم: هیسروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسدوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییردوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییر"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآباد"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآبادیکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداریکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداریکی از ما - قسمت هفتم: قایق مایکی از ما - قسمت هفتم: قایق ماآغاز به کار "دوجنسگرا"آغاز به کار "دوجنسگرا"آشکارسازی در فضای مجازیآشکارسازی در فضای مجازیبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردما تنها نیستیم - آلفرد کنزیما تنها نیستیم - آلفرد کنزییکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتییکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتیگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهیکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالیکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالمعرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»معرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»وبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییمعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرامعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرایکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغمن سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎خودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهجنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟جنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟یکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایمیکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایماصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیمحو دوجنسگرایی در  «نارنجی مد جدید است»محو دوجنسگرایی در «نارنجی مد جدید است»مجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندصدای دوجنسگراصدای دوجنسگراسلامت روانی زنان دوجنسگراسلامت روانی زنان دوجنسگرااقلیت در اقلیتاقلیت در اقلیتاکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرااکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرا⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»جنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنروز افتخار همه‌جنسگرایانروز افتخار همه‌جنسگرایانروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایاندلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایاندلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایانمانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!مانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!نمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایاننمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایانآرشیو دوجنسگراییآرشیو دوجنسگراییمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانییکی از ما - قسمت چهاردهم: آواریکی از ما - قسمت چهاردهم: آوارزنان دوجنسگرا در حاشیهزنان دوجنسگرا در حاشیهحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستند»ما تنها نیستیم «فریدا کالو»ما تنها نیستیم «فریدا کالوسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدنقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرانقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرابازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زناندوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحوردوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحورخبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶خبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶پرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانیکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازییکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازیراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایانراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایانیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمکوییرپارتی با زینبکوییرپارتی با زینبیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجکوییر چیست؟کوییر چیست؟کریسمس رنگین کمانی‌کریسمس رنگین کمانی‌فعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیبررسی مفهوم دوجنسگراییبررسی مفهوم دوجنسگراییسکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟سکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟پیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایراندوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟دوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟گروه موسیقی تتو و دوجنسگراییگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiCon۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودن۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودنترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندوقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟وقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟کنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراها۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرا۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرایکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابگرایش جنسی من چیه؟گرایش جنسی من چیه؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟