صفحه اصلی آخرین مطالب پادکست‌ها چندرسانه‌ای دانلود جستجو EN
گزارش‌ها

پناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اند

۰۶ اسفند ۹۵

پناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اند

ترجمه در دوجنسگرا - در سال‌های اخیر پناهجویان ایرانی زیادی به دلایل مختلف به صورت موقت ساکن ترکیه شده‌اند، به امید اینکه پس از چند ماه یا چند سال بتوانند ساکن دائمی کشورهای غربی شوند. ترکیه تنها پناهجویان کشورهای اروپایی را می‌پذیرد، بنابراین پناهجویان کشورهای منطقه از جمله ایران، افغانستان و سوریه باید در خاک ترکیه از دفتر نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در این کشور درخواست پناهندگی کنند و بعد از اینکه این سازمان پذیرفت آن‌ها نیاز به حمایت دارند، برای باز اسکان به کشور سومی که معمولاً یکی از کشوهای آمریکا، کانادا یا استرالیا است معرفی می‌شوند. پرواز پناهجویان به کشور سوم موکول به پذیرش این کشور است. تصمیم رئیس جمهور جدید آمریکا، دونالد ترامپ، برای توقف موقت بازاسکان پناهجویان و همین طور ممنوعیت موقت ورود اتباع ایران و شش کشور دیگر به خاک آمریکا، موجی از نگرانی در بین پناهجویان ایرانی ساکن ترکیه خصوصاً‌ پناهجویان دگرباش ایجاد کرد. گزارشی که می‌خوانید در روز‌های ابتدایی این تصمیم جدید مهاجرتی آمریکا تنظیم شده است.

هر چند از آن زمان، تغیبرات مثبت اندکی به نفع پناهجویان و همین طور شهروندان ایران و شش کشور دیگر در این قوانین به وجود آمده استبا وجود اینکه عده‌ای از پناهجویان در طی هفته‌های اخیر توانستند وارد خاک ایالات متحده شوند، شمار زیادی از پناهجویان همچنان در انتظار هستند.

دوجنسگرا گزارشی را که در ۷ بهمن در خبرگزاری بازفید منتشر شده و سه روز بعد از آن با توجه به تغییرات قانونی به روز رسانی شده است، ترجمه کرده است.

     

پناهجویان دگرباش به دلیل فرمان مهاجرتی ترامپ در ترکیه گیر افتاده‌اند

گزارشی از لستر فدر، سوده راد و بردلی سکر دنیزلی، ترکیه – آن‌ها ۱۲ نفر بودند.

۱۲ دگرباش عضو جامعه رنگین کمانی ایرانی، سه‌شنبه شب در یک مهمانی در «مخفیگاهشان»، یکی از شهرهای کوچک ترکیه، دور هم جمع شده بودند که یک نفر از گزارش فوری تصمیم دونالد ترامپ درباره برنامه توقف اسکان پناهندگان در آمریکا خبر داد. چند نفر از مهمانان منتظر ویزای آمریکایشان بودند؛ پرونده‌های آن‌ها از سوی سازمان ملل متحد به آمریکا ارجاع داده شده بود. برخی از آنان از کشورهای دیگر باز گردانده شده بودند. دیگرانی هم هنوز منتظر بودند ببینید آیا هیچ‌وقت می‌توانند راهی برای خروج بیابند. احساس آنها در شنیدن خبر اما یکسان بود، همگی حس کردند رؤیاهای‌شان نابود شده است.

حمید که یک همجنسگرای ۳۶ ساله است گفت: «من همین‌جا می‌میرم». او در سال ۲۰۱۴ از خانه خود در شمال ایران فرار کرد. او برای تحمل سال‌های انتظار برای راه‌یابی به کشورهای غربی، جایی که امید دارد بتواند یک زندگی جدید بسازد، در کمپی در دنیزلی، یک شهر تولید پارچه در جنوب غربی ترکیه، به‌سر می‌برد.حمید از آگوست ۲۰۱۶ برای بازاسکان [توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل] به آمریکا ارجاع داده شده است. سهیل، معلمی که او هم از شمال ایران آمده است، یک روز بعد، وقتی مفهوم خبر برای او جا افتاد، در پیامکی نوشت«مسیر همه ما آخر سر به همین ترکیه لعنتی ختم می‌شود». پرونده او توسط آمریکا در حال بررسی است.

«ترامپ عملاً دارد قانونی را امضا می‌کند که همه پناهجوهای ایرانی به‌جز اقلیت‌های مذهبی را از ورود به آمریکا منع می‌کند. روزگارمان سیاه شد. روزگارمان خیلی سیاه شد.» اخبار این دستور [ترامپ] در اوایل هفته توسط رویترز گزارش شد، اما جزئیات کامل آن تا جمعه، که ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این دستور را صادر کرد، به‌درستی مشخص نبود. او از طریق یک دستور اجرایی – و نه یک قانون – اسکان مجدد پناهندگان را برای مدت ۱۲۰ روز متوقف کرد. پس از این مدت هم تنها افراد از کشورهایی اجازه ورود پیدا می‌کنند که مقامات گواهی دهند «تعداد کافی مامورین امنیتی مشغول به کار هستند» تا [پیشینه] آن‌ها را بررسی کنند. [این دستور] همچنین اسکان مجدد پناهندگان سوری را به‌صورت نامحدود معلق اعلام می‌کند تا ترامپ شخصاً از سر گیری برنامه را امضا کند. به‌علاوه، تعداد پناهندگانی را که اجازه ورود به آمریکا در سال ۲۰۱۷ دارند، تا ۵۰ هزار نفر کاهش می‌دهد. این تعداد کم‌تر از نیمی از ۱۱۰ هزار نفر دارای مجوز، برای قرار گرفتن تحت حمایت قانونی است که توسط اوباما تنظیم شده بود. قانون‌های جدید بیان‌گر این موضوع است که ترامپ توانایی دارد تا به مشارکت‌های بین‌المللی برای کمک به امنیت پناهندگان پایان دهد. آمریکا تنها یک کشور در میان کشورهایی که پناهندگان را برای باز اسکان می‌پذیرد نیست، بلکه نقش ویژه‌ای در این زمینه دارد. آمریکا تاکنون نسبت به وسعت خود، بسیار بیش‌تر از دیگر کشورها مهاجران را برای باز اسکان پذیرفته است. طبق آمار سازمان ملل، آمریکا در سال ۲۰۱۵، شصت درصد کل پناهندگانی را که در دنیا اسکان مجدد داده شدند، پذیرش کرد. برخی کشورها به تعداد بسیار بیش‌تری از کسانی که وارد مرزهای‌شان شده‌اند اجازه ماندن می‌دهند، اما هیچ کشوری به اندازه آمریکا داوطلبانه پناهندگان بین‌المللی را برای بازاسکان نمی‌پذیرد. تا مدت‌ها هر دو حزب آمریکا از کمک به پناهندگان حمایت می‌کردند، تا زمان ریاست جمهوری اوباما که جمهوری‌خواهان به بازاسکان پناهندگان از بخش‌های جنگ‌زده خاورمیانه اعتراض کردند. چنین اقداماتی به پیش‌روی ترامپ به سوی کاخ سفید کمک کرد. اکنون او پایه‌های سیستمی بین‌المللی را به لرزه درآورده، که به مردمی که برای دست‌یابی به امنیت از جنگ و شکنجه فرار می‌کند، کمک می‌کند.

«اگر آمریکا به پناهندگان پشت کند ممکن است دیگر کشورها هم از این امر به‌عنوان بهانه‌ای برای سرباز زدن از تأمین امنیت پناه‌جویان استفاده کنند.»

  چنین مطرح می‌شود که این سیستم هم‌اکنون نسبت به هر زمان دیگری در تاریخ بشر با افراد بسیار بیش‌تری مواجه است [و از این‌رو] به نقطه شکست خود رسیده است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، در سال ۲۰۱۵ تقریباً ۶۵ میلیون نفر در جهان از خانه‌‌های خود گریخته‌اند. دستور ترامپ، در صورتی که ادامه یابد، از دگرگونی‌هایی اساسی در اولویت‌بندی برنامه پناهندگان آمریکا خبر می‌دهد. در زمان ریاست جمهوری اوباما، اولویت اسکان با کسانی بود که به‌دلیل تمایل جنسی یا هویت جنسیتی‌شان مورد آزار واقع شده بودند، اما دستور ترامپ حاکی از اولویت دادن به اسکان افرادی است که به‌خاطر عقاید مذهبی‌شان مورد آزار قرار می‌گیرند. به‌نظر می‌رسد بحث بر سر اولویت دادن به مسیحیان است، [چرا که] همچنان در زمان توقف بازاسکان، تنها در صورتی که «آن فرد در کشوری که تابعه آن است اقلیت مذهبی شناخته شود» اجازه ادامه روند [پرونده] می‌دهد. به بیان دیگر، یک فرد مسلمان از ایران، حتی اگر به‌دلایل مذهبی پناهجو باشد ممکن است واجد شرایط نباشد. این خبر باعث اضطراب پناهندگان در سراسر ترکیه شد، جایی‌که در آن حدود سه میلیون نفر پس از فرار از وطن خود زندگی می‌کنند. به‌نظر می‌رسد بسیاری از کسانی که با خبرگزاری بازفید صحبت کردند – از جمله  کسانی که درگیر فرآیند بازاسکان در آمریکا بودند – در مرحله انکار هستند. آن‌ها نمی‌توانستند به این موضوع فکر کنند که یک نفر بتواند فرآیندی را که سال‌ها تحت لوای سازمان ملل در جریان بوده، متوقف کند. خیلی‌ها باور داشتند که ترامپ تنها در رابطه با مهاجران غیرقانونی اقدام خواهد کرد. «این مسائل به مهاجران غیرقانونی مربوط می‌شود و نه پناهندگانی مثل ما»؛ این گفته‌های آنا یک همجنسگرا  از شمال غرب ایران است. او مجبور به ترک پسر هفت ساله خود شد و سال ۲۰۱۴ پس از این‌که برادرش او را با دوست‌دخترش در رخت‌خواب دید، از ایران گریخت. (تمامی پناهندگانی که با خبرگزاری بازفید گفت‌وگو کردند درخواست کردند که فقط نام یا نام مستعارشان ذکر شود. دلیل این امر، ترس از مورد خشونت قرار گرفتن در صورت شناسایی به‌عنوان اعضای جامعه اقلیت جنسی/جنسیتی یا نگرانی از رفتار تلافی‌جویانه کارمندان مهاجرت در مقابل انتقادهای آن‌ها به این فرآیند است.) نیه‌نوز، همجنسگرای ۳۲ ساله اهل عراق که از سال ۲۰۱۵ به ترکیه آمده و اکنون در گام‌های پایانی بازاسکان در آمریکا است گفت: «به‌نظر می‌رسد [ترامپ] در حال انجام کاری است که از عواقب آن اطلاعی ندارد.» نیه‌نوز در سقاریه، شهری به فاصله ۱۰۰ مایلی از شرق استانبول، زندگی می‌کند. این دومین مکان در ترکیه است که او در آن به‌دنبال سرپناه می‌گردد. او می‌گوید پس از این‌که همسایه‌های اهل ترکیه‌اش متوجه عکس‌های او در اینستاگرام شدند مجبور شده شهر مانیسا، در نزدیکی ساحل دریای اژه را ترک کند. او در صفحه اینستاگرام‌اش همجنسگرا  بودن خود را آشکار کرده بود. نیه‌نوز گفت «آن‌ها قصد کشتن من را داشتند». او می‌گوید «شاید ترامپ گمان کند که من به‌خاطر این‌که یک تروریست هستم یا می‌خواهم کارهای بدی در آمریکا انجام دهم فرار کرده ام.» و تاکید می‌کند «اگر کمی بیش‌تر در این‌جا [در ترکیه] بمانم و آمریکا پرونده‌ام را رد کند احتمالاً خودم را می‌کشم.»  

«هر کاری بکنم، هر چقدر هم که انسان – و شهروند – خوبی باشم میزبان‌ها هم‌چنان دوستم ندارند.»

  نیل گرانگراس (Neil Grungras)، مدیر اجرایی سازمان پناهندگان، پناه‌جویان و مهاجران (ORAM)، که سازمانی مردم نهاد در زمینه کمک به پناه‌جویان اقلیت جنسی/جنسیتی است گفت فکر می‌کند این تهدید به خودکشی قابل باور است. پیش از این نیز نمونه‌هایی از پناهنده‌هایی را که به‌دلیل از دست دادن امیدشان، در فرآیند گیج‌کننده اداری بررسی واجدین شرایط بازاسکان، اقدام به صدمه زدن به خود کرده باشند داشته ایم. او به‌ویژه در مورد پناهندگانی مثل نیه‌نوز نگران است، چرا که در حال نزدیک شدن به انتهای فرآیند بوده و انتظار داشتند که خیلی زود به آمریکا پرواز کنند اما اکنون هیچ ایده‌ای در مورد آینده خود ندارند. به گفته گرانگراس «پناهندگانی که در انتظار اسکان مجدد خود تا الان دوام آورده اند... شدیداً دلسرد می‌شوند – تعجب نمی‌کنم اگر عده‌ای اقدام به خودکشی کنند.» او هشدار داد، کاهش شدید اسکان مجدد در آمریکا می‌تواند عواقب گسترده‌تری نیز داشته باشد. ترکیه و اتحادیه اروپا به‌شدت بر روی بستن راه‌های دریایی به اروپا، که بیش از یک‌ میلیون نفر از این طریق بدون مجوز وارد اروپا شده اند کار کرده اند. در مارس ۲۰۱۶، ترکیه توافق کرد که در صورت پرداخت نقدی و تعهد برای اسکان مجدد پناه‌جویان واجد شرایط از طریق کانال‌های قانونی، به اتحادیه اروپا مجوز بازگرداندن مهاجران به ترکیه را بدهد. اما این موضوع تنش مهاجران داخل خاک ترکیه را افزایش داده است. پناهندگان با اندک اعتمادی در مورد فرآیند پناه‌جویی، از عبور مشقت‌بار از دریا منصرف می‌شوند. حتی اگر کسی نخواهد به آمریکا برود – بسیاری از اقلیت‌های جنسی/جنسیتی می‌گویند که کانادا و اروپا را ترجیح می‌دهند چرا که بیم خشونت با اسلحه را دارند و فکر می‌کنند آمریکا برای دگرباشان مناسب نیست و همچنین تمایل دارند دسترسی ساده‌تر به بهداشت و درمان داشته باشند. – بسیاری از آن‌ها کسانی را می‌شناسند که به آمریکا رفته یا در فرآیند رفتن به این کشور هستند. این بازاسکان‌ها گواهی بر کارآمدی این فرآیندبوده است. از بین رفتن این امکان می‌تواند اعتماد پناه‌جویان نسبت به سیستم را از بین ببرد. گرانگراس گفت «ترکیه در حال انفجار است و برنامه پناهندگان یک جور سوپاپ اطمینان است – و هدایت سیستم با آمریکا بود.» سیستم هم‌اکنون نیز در حال سر ریز است. حتی پرونده کسانی که بهترین دلیل‌ را برای باور به قابل اعتماد بودن سیستم داشتند، از رده خارج می‌شود.  

دو نفر از کسانی که در این موقعیت قرار دارند یک زوج بالای چهل سال از ایران، با نام‌های علی‌رضا و سعید هستند. آن‌ها زندگی راحتی در تهران، پایتخت ایران داشتند و ۱۰ سال با هم در آپارتمانی زندگی می‌کردند که در آن کسب‌وکار طراحی گرافیک و چاپ داشتند، اما حدود اکتبر ۲۰۱۳ برادر سعید گوشی تلفن همراه او را هک کرد و تلاش کرد از طریق یک ویدئوی سکس خصوصی از او باج‌گیری کند. آن‌ها ابتدا به یک قاچاقچی که قول داده بود برای‌شان ویزای انگلیس تهیه کند پول دادند، اما او به‌همراه پول آن‌ها از شهر گریخت. سپس برای تهیه ویزای یونان تلاش کردند، اما کنسولگری آن‌ها را رد کرد.

در نهایت تصمیم گرفتند که مسیری را بپیمایند که برای بسیاری از اقلیت‌های جنسی/جنسیتی ایرانی آشناست. خیلی‌ها کسی را می‌شناسند – یا دست کم در مورد کسی شنیده‌اند – که به ترکیه رفته و بر اساس گرایش جنسی‌اش درخواست پناهندگی کرده باشد و در نهایت در کشورهای غربی، و معمولاً در کانادا، اسکان یافته باشد. [پیش از این] کل فرآیند، عموماً دو سال طول می‌کشید؛ علی‌رضا و سعید با همین ایده به دنیزلی آمدند.

آن‌ها مارس ۲۰۱۴ در کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ثبت‌نام کردند و آپریل ۲۰۱۵ خبردار شدند که برای اسکان به کانادا ارجاع داده شده‌اند. پس از آن، با وجود ارسال صدها ایمیل و تماس هفتگی برای گرفتن خبر جدید [از پرونده‌شان]، برای بیش از یک‌سال هیچ خبری دریافت نکردند. در آخر، علی‌رضا گفت یکی از کارمندان کمیساریا در ماه نوامبر با او تماس گرفته است تا بگوید کانادا «بسته شده است»؛ [به این معنی که] آن‌ها در نهایت پرونده‌های این دو نفر را نمی‌پذیرند. در عوض پرونده آن‌ها به آمریکا ارسال شد که به‌تازگی ترامپ رئیس‌جمهور آن شده بود. آن‌ها، دوشنبه در مصاحبه‌ای، پیش از خبر دستور لغو برنامه‌های پناهندگان، گفتند [ترامپ] آن‌ها را نگران نکرده است. علی‌رضا گفت «ما می‌دانستیم که او رئیس‌جمهور جدید آمریکا می‌شود، اما این موضوع کاری به [مسأله] ما نداشت.» سعید اضافه کرد «ما مهاجران قانونی هستیم – این جریان مربوط به [پرونده‌های] ما نمی‌شود.» اما چهارشنبه، پس از مطلع شدن از گزارش [این دستور اجرایی] شوکه شدند. علی‌رضا گفت: «ما مدت زیادی است که انتظار می‌کشیم. تنها امید ما این بود که اگر کانادا بسته شده است آمریکا هست. حالا چه کار می‌توانیم بکنیم؟» سعید افزود «ما حس مهمان‌های ناخوانده را داریم. من هر کاری بکنم، هر چقدر هم که انسان – و شهروند – خوبی باشم، میزبان‌ها هم‌چنان دوستم ندارند.» علی‌رضا و سعید تنها کسانی نیستند که در این موقعیت قرار گرفته اند. ساقی قهرمان، مدیر سازمان دگرباشان جنسی ایران، که گروهی مستقر در تورنتو کانادا است و در فرآیند اسکان مجدد به پناهجویان در ترکیه کمک می‌کند، گفت بیش از ۳۰ پرونده از کسانی دریافت کرده است که پرونده‌شان برای کانادا معلق شده است و مطلع شده اند که به آمریکا ارجاع داده می‌شوند. قهرمان هشدار داد، با حضور ترامپ در مقام ریاست جمهوری «فکر می‌کنم آن‌ها در ترکیه به دام افتاده اند.»    

نه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و نه دفتر نمایندگی مهاجران کانادا، هیچ کدام در مورد این پرونده‌ها پاسخی ندادند، اما کارشناسان مهاجرت می‌گویند نتیجه تلاش جهانی برای یافتن محل‌هایی برای استقرار جمعیت رو به فزونی پناهندگان سوری این بوده است که شرایط برای متقاضیان غیر سوری دشوارتر شده است. هووارد آنگلین (Howard Anglin)، که پیش از انتخاب جاستین ترودو برای نخست‌وزیری، رئیس کارکنان وزیر مهاجرت کانادا بود گفت «تعجب نمی‌کردم وقتی [پرونده] سوری‌ها در سال ۲۰۱۶ [پرونده] ایرانیان را کنار می‌زد، چرا که دولت به‌وضوح سوری‌ها را در مقابل همه افراد در اولویت خود قرار داده بود.» در ماه‌های گذشته اقلیت‌های جنسی/جنسیتی سوری به واقع مسیری سریع را به‌سوی امنیت پیموده‌اند. بسیاری از کشورها در پاسخ به اعتراض عمومی، اولویت را به اسکان سوری‌ها داده‌اند؛ پناهندگان جنگی که برآورد شده جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را گرفته و نزدیک به ۵ میلیون نفر را بی‌خانمان کرده است به مرزهای اروپا رسیده‌اند. از این رو کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اقلیت‌های جنسی/جنسیتی سوری را در خطر جدی خشونت در ترکیه می‌داند، به‌ویژه پس از این‌که ویسام سنقری، جوان ۲۳ ساله، در استانبول ترکیه سر بریده پیدا شد. سازمان پناهندگان، پناه‌جویان و مهاجران می‌گوید پس از آن [حادثه] توانسته‌اند به مراجعانی که تهدید به خشونت شده‌اند کمک کنند تا به تعداد محدودی امکان [بازاسکان]اورژانسی دسترسی بدهند.

این موارد را کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای اسکان‌های «اورژانسی» رزرو کرده بود.کسانی که شامل این مورد شدند می‌توانند در کم‌تر از یک‌سال از کشور خارج شوند، در حالی‌که این فرآیند ممکن است برای کسانی که [پرونده‌شان] با ریسک بالا تلقی نمی‌شود سال‌ها به‌طول انجامد. بیش‌تر پرونده‌هایی که به‌سرعت پیگیری می‌شوند به کشورهای اروپایی می‌روند، چرا که بررسی‌های قانونی و امنیتی وسیع آمریکا عموماً برای چنین شرایطی بسیار کند است. آمریکا در حال حاضر مدعی است نسبت به دیگر کشورها، از گسترده‌ترین روش‌های بررسی برای اسکان مجدد استفاده می‌کند. اما طبق ارقام ارائه شده توسط سازمان بین‌المللی پناهندگان، حتی کشورهای اروپایی که بیش‌ترین تعداد پناهنده را اسکان می‌دهند نیز افراد بسیار کم‌تری را نسبت به آمریکا، که در سال ۲۰۱۶، ۹۸ هزار و ۸۷۳ پناهنده از سراسر دنیا را اسکان مجدد داده است می‌پذیرند. با استناد به سازمان پناهندگان، پناه‌جویان و مهاجران، انگلستان، که در سال ۲۰۱۶ بیش‌ترین پناهندگان را نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بازاسکان داد، تنها ۵۲۱۳ [پرونده] را پذیرفت و بسیاری از کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۶ اصلاً پرونده‌ای قبول نکردند، در حالی‌که ۱۵۰۰ پناهنده‌ای که خود را اقلیت جنسی/جنسیتی می‌دانند برای بازاسکان، در ترکیه ثبت‌نام کرده اند. بهترین حالت برای کسانی که بر اساس دستور ترامپ برای اسکان مجدد خود منتظر مانده‌اند این است که آمریکا برنامه اسکان مجدد خود را پس از توقف ۱۲۰ روزه به‌طور کامل از سر گیرد، اما حتی در این حالت نیز تنها ۶۰ هزار نفر از میلیون‌ها انسانی که امید دارند از مناطق پر مناقشه سراسر دنیا اسکان مجدد یابند به آمریکا راه داده می‌شوند. کانادا که عملاً با اسکان مجدد ۴۴هزار و ۷۴۱ پناهنده در سال ۲۰۱۶ تبدیل به دومین کشور بعد از آمریکا در مورد بازاسکان پناهنده‌ها شده بود، در اواخر ۲۰۱۶ شروع به رد پرونده‌های جدید از ترکیه کرد. استرالیا در سال ۲۰۱۶ سومین کشور پذیرنده پناهنده در دنیا با ۱۱هزار و ۳۸۸ پرونده بود. سیاست‌های داخلی این کشور اسکان تمامی کسانی را که توسط آمریکا کنار گذاشته شده اند عملاً ناممکن می‌سازد. مسأله اسکان مجدد در آن‌جا نیز بسیار جدال‌برانگیز است. این کشور عملاً در جدالی چندساله، بر سر  نزدیک به دوهزار پناه‌جو است که بعد از تلاش برای ورود به استرالیا از طریق قایق، اکنون در جزایر دور افتاده اقیانوس آرام محبوس شده‌اند.

بیگوم باشداش (Begüm Başdaş)، که بر روی مسائل پناه‌جویان در امنستی اینترنشنال ترکیه کار می‌کند  این‌طور ابراز نگرانی می‌کند که کنار رفتن آمریکا، در مورد تعهدات‌اش نسبت به مسأله پناهنده‌ها، می‌تواند اثر دومینو داشته باشد. باشداش گفت: «اگر آمریکا به پناهندگان پشت کند ممکن است دیگر کشورها نیز از این امر به‌عنوان بهانه‌ای برای شانه خالی کردن از تعهدات بین‌المللی خود برای تأمین امنیت پناه‌جویان استفاده کنند.» او باور دارد در صورتی که پناه‌جویان امید خود را به داشتن امنیت از طریق فرآیندهای قانونی از دست بدهند افراد بیش‌تری برای عبور از دریا جان خود را در قایق‌های قاچاق‌چیان به خطر می‌اندازند. بنا به گفته باشداش «اگر این تعهدات [بین‌المللی برای پناه به پناهندگان] با شکست مواجه شود، پناهندگانی که به زندگی‌ای بهتر نیاز دارند هر کاری می‌کنند تا به منطقه‌هایی برسند  که فکر می‌کنند امن است و برای فرزندان‌شان آینده‌ای دارد. مردم می‌میرند – این به زبان ساده همان اتفاقی است که می‌افتد.»  

کلیدواژه‌ها: #فارسی#گزارش‌ها#از دیگران

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مشاهده بخش نظرات و نوشتن نظر

نمایش

نظرت رو بنویس

کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وب‌سایت، به‌صورت عمومی منتشر می‌شوند

سایر مطالب

بیشتر
روز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیروز آگاهی‌رسانی درباره افراد میان‌جنسیوقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟وقتی شما یک پناهنده دوجنس‌گرا هستید، چه بر سرتان می‌آید؟روایت های ما :‌ ماندگارروایت های ما :‌ ماندگارالفبای رنگین‌کمانیالفبای رنگین‌کمانی»ما تنها نیستیم «فریدا کالو»ما تنها نیستیم «فریدا کالوگفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»گفت و گو با دزیره اخوان، کارگردان و بازیگر «رفتار درخور»نمایش افراد ترنس در رسانه‌هانمایش افراد ترنس در رسانه‌هاچی بگیم و چی نگیم؟چی بگیم و چی نگیم؟هویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگراهویت، رفتار و بهداشت مردان دوجنسگرافرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردفرهنگ دوجنسگرایی در توییتر چگونه ساخته می‌شود و شکل می‌گیردساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمساقی قهرمان: خودم را دو جنس‌گرا می‌دانمهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدهشت چیزی که فقط اگر میان‌جنسی به‌دنیا آمده باشید، می‌دانیدکریسمس رنگین کمانی‌کریسمس رنگین کمانی‌آشکارسازی یا هفت خوان رستمآشکارسازی یا هفت خوان رستممعرفی فیلم : رفتار درخورمعرفی فیلم : رفتار درخوردزیره اخوان کیست؟دزیره اخوان کیست؟سرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدسرویس فارسی بی‌بی‌سی متهم به هموفوبیا و دگرباش‌هراسی شدیکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندییکی از ما - قسمت اول: جیره‌بندیروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsروز مقابله با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی همراه درگ کویین ایرانی Beardney Spearsمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه  Merriam-Webster تغییر کردمعنی لغت «دوجنسگرا» در لغتنامه Merriam-Webster تغییر کردطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهطیف هویت‌های جنسیتی غیردوگانهتاکید بر  تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار  سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانتاکید بر تنوع گرایش‌های جنسی و هویت‌های جنسیتی در سمینار سالانه تشکل‌های زنان و زنان دگر-همجنسگرای ایرانی در آلمانحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندحرف‌هایی که شاید ندانید ترنس‌هراسانه هستندمحو دوجنسگرایی،‌  در سریال گلی Gleeمحو دوجنسگرایی،‌ در سریال گلی Gleeسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللسخنرانی سوده راد در اولین نشست جانبی سازمان ایلگا درباره حقوق دوجنسگرایان در سازمان مللیکی از ما – قسمت سوم : خواستگارییکی از ما – قسمت سوم : خواستگاریمعرفی انجمن فرانسوی  بی‌کوز Bi'Causeمعرفی انجمن فرانسوی بی‌کوز Bi'Causeیکی از ما - قسمت نهم: هیسیکی از ما - قسمت نهم: هیسغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجوانانغیبت شخصیت های دوجنسگرا در کتاب های کودکان و نوجواناندگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟دگرجنسگراهنجاری چیست؟ و چطور در فمنیسم شما بروز پیدا می‌کند؟من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎من سارا، ۱۸ ساله و دوجنسگرا‎قتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاقتل یک زن دوجنسگرا و مادرش در آمریکاآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسآگاهی رسانی درباره افراد میان‌جنسی/اینترسکسواژه نامهواژه نامهروز جهانی حقوق بشرروز جهانی حقوق بشرکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConکنفرانس دوجنس‌گرایان بریتانیا BiConشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتشاهین شهابلو عکاس ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشتپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجرانپیام سازمان ایلگای اروپا به مناسبت روز جهانی مهاجران۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودن۱۰۰ نکته‌ برای حامی بهتری برای افرادی با جنسیت غیردوگانه بودنبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشبرنامه‌های اسپانسری کانادا برای پناهندگان دگرباشپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهپناهجویان دگرباش جنسی؛ فراموش شده در ترکیهمرکز منابع دوجنس‌گراییمرکز منابع دوجنس‌گراییداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییداستان‌های غیرقابل روایت دوجنس‌گراییروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسروز مشاهده‌پذیری افراد ترنسیکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتییکی از ما - قسمت شانزدهم: کوله پشتیجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استجنبش جهانی دوجنس‌گرا با کلیشه‌ها می‌جنگد و به دنبال مشاهده‌پذیری استراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانراهنمای نوشتن گزارش درباره اجتماع دوجنس‌گرایانIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزیIDAHOTB روز جهانی مبارزه با دگرباش‌هراسی و دگرباش‌ستیزی«رخدادهای مجازی ماه افتخار»«رخدادهای مجازی ماه افتخار»دوجنسگراییدوجنسگرایی⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟⁨چه طور درباره مسائل افراد ترنس صحبت کنیم؟وبلاگ گروه تاریخ دوجنسگراییوبلاگ گروه تاریخ دوجنسگرایی«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»«من اولین فرد دوجنس‌گرایی بودم که درخواست پناهندگی‌ام در آمریکا پذیرفته شد»کوییر چیست؟کوییر چیست؟ما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکاما تنها نیستیم : تاراما دو لمپیکایکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالیکی از ما - فصل دوم، قسمت دوم: شالدوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟دوجنسگراهراسی و همه جنسگرا ستیزی چیست؟رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟رابطه با مردان دوجنسگرا برای زنان چگونه است؟به تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمبه تصورات اشتباه درباره نقش دوجنسگرایان در انتقال ایدز پایان دهیمافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زنانافزایش نرخ دوجنسگرایی و رابطه با هم‌جنس، بویژه در میان زناندگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایراندگرباشی جنسی در پیشگاه فقه، قانون و جامعه‌ی ایرانموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییموافقت دولت بریتانیا پس از سه سال با درخواست پناهندگی اوراشیا ادواردز، دوجنسگرای جاماییکاییمعرفی  اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیامعرفی اتحاد دوجنسگرایان ویکتوریا - استرالیاانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیانتشار اولین گزارش رسمی گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه تبعیض و خشونت براساس گرایش جنسی و هویت جنسیتیآغاز به کار "دوجنسگرا"آغاز به کار "دوجنسگرا"گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»گپی با درگ کویین ایرانی، «ماهریل اوهارا»مردانگی در مردان ترنسمردانگی در مردان ترنسآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیآویشن، طعم‌دهنده سالم زندگی جنسیزنان دوجنسگرا در حاشیهزنان دوجنسگرا در حاشیهبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیمبیایید به ستیز با دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها بخندیممعرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»معرفی کتاب «پویایی زندگی مردان دوجنس‌گرا: چشم اندازهای پژوهش اجتماعی»Around the World: Iran and Bisexual ActivismAround the World: Iran and Bisexual Activismشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهشرایط پناهندگان دگرباش در آلمان و ترکیهطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاطرح‌هایی از «Paws of Pride » برای ماه افزایش آگاهی درمورد دوجنسگراهاترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندترامپ چگونه از «آزادی مذهبی» برای حمله به حقوق LGBT استفاده می‌کندآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراآشکارسازی به عنوان یک دوجنسگراما تنها نیستیمما تنها نیستیمهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتیهویت جنسیتی غیردوگانه (نان‌باینری) و کلیشه‌های جنسیتییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - قسمت یازدهم: باران‌های موسمییکی از ما - قسمت دوم : ازدواجیکی از ما - قسمت دوم : ازدواجسکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟سکس چیست و رابطه جنسی درست چه ویژگی‌هایی دارد؟ناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندناآگاهی مقامات قضایی درباره وضعیت پناهجویان دوجنس‌گرا، آنها را به ورطه مرگ می‌کشاندیکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازییکی از ما - قسمت چهارم :‌ آخر بازییکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکرارییکی از ما - قسمت سیزدهم: بازی‌های تکراریآیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟آیا من دوجنس گرا یا همه جنس گرا هستم؟اصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیاصطلاحات و تعاریف دگرباش و رنگین‌کمانیماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ماه مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی+ما تنها نیستیم - کیرستن سینماما تنها نیستیم - کیرستن سینمامعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترهامعرفی رمان:‌ دوست پسرها با دوست دخترها"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآباد"  South of Nowhere "جنوب ناکجاآبادپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازیپیام سازمان جهانی ایلگا به مناسبت روز آشکارسازییکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیداریکی از ما – قسمت هشتم: خواب و بیدارهفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!هفته مشاهده‌پذیری هیچ‌جنسگرایی و هیچ‌جنسگرایان از راه رسید!کنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمکنار هم می‌ایستیم و برای احقاق حقوقمان قدم بر می‌داریمچرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟چرا و چگونه درباره سکس صحبت کنیم؟بیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشوربیانیه ایلگای اروپا در محکومیت حمله‌های اخیر دولت ترکیه علیه دگرباشان این کشورخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتخودکشی در جامعه رنگین‌کمانی بعد از مهاجرتمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییمعرفی کتاب: درک دوجنسگراییروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهروایت‌های ما : از عشق ممنوعه تا خودم در آینهیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضیکی از ما - فصل دوم - قسمت اول: اعتراضپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانپرسش و پاسخ به مناسبت هفته مشاهده‌پذیری دوجنسگرایانروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیروایت‌‌های هیچ‌جنسگراهای ایرانیروز والدین ترنسروز والدین ترنسمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومنمعرفی کتاب : معنویت پذیرنده دوجنسگرایی؛ دوجنسگرایان مومندوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تردوجنسگراها و آشکارسازی دیرتر و سخت‌تر۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایان۲۳ سپتامبر روز مشاهده‌پذیری دوجنس‌گرایانبررسی مفهوم دوجنسگراییبررسی مفهوم دوجنسگراییبررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»بررسی کتاب «نظریه کوییر و دوجنسگرایی»۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگرا۲۵ نوامبر :‌ خشونت علیه زنان دوجنسگراگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهگشودگی یا ناگشودگی منابع اسلام شیعی در مواجهه با همجنس خواهی از منظر محققان شیعهیکی از ما - قسمت چهاردهم: آواریکی از ما - قسمت چهاردهم: آوارمحو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»محو دوجنسگرایی در «آبی گرم‌ترین رنگ است»نمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایاننمودارهایی از حقایق زندگی دوجنسگرایانیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازیکی از ما - فصل دوم - قسمت ششم: فصل پروازبه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرابه رسمیت بشناس: صدای مردان دوجنس‌گرایکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنیکی از ما - قسمت دهم: نقطه امنخبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌خبرنامه گویا :‌دوجنس‌گرایان ایرانی و حق و حقوق قانونی‌درباره مادرباره مادوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهدوجنسگراهراسی و نیاز به آگاهی رسانی - رادیو زمانهروایت های ما : زینبروایت های ما : زینبروایت های ما : سیامکروایت های ما : سیامکما تنها نیستیم: مالکوم ایکسما تنها نیستیم: مالکوم ایکسرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانرشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تک‌جنس‌گرایی در میان جوانانراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایانراهنمای پژوهش و نگارش با احترام به حقوق دوجنسگرایانکوییرپارتی با زینبکوییرپارتی با زینبعشق آزاد: رهایی نهاییعشق آزاد: رهایی نهاییدلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایاندلایل تبعیض همجنس‌گرایان علیه دوجنس‌گرایانکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهکرونا و پناهجویان ایرانی دگرباش در ترکیهمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستمی‌خواهید با یک فرد ترنس رابطه جنسی برقرار کنید؟ این راهنما برای شماستجنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟جنبش کارگری و جنبش حقوق دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها چگونه با یک‌دیگر همکاری می‌کنند؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟آیا همه باید میل جنسی و عاطفی داشته باشند؟یکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغیکی از ما - فصل دوم - قسمت سوم: لبه تیغ+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایان+فرهنگ ناموسی و خشونت علیه دوجنسگرایانمحو دوجنسگرایی در  «نارنجی مد جدید است»محو دوجنسگرایی در «نارنجی مد جدید است»ما تنها نیستیم - آلفرد کنزیما تنها نیستیم - آلفرد کنزییکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت دوازدهم: خط‌های موازییکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخیکی از ما - قسمت پانزدهم: گرم اما تلخروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانروز جهانی حقوق بشر و دوجنسگرایانفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتفعالان دوجنسگرا در سالی که گذشتلایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌لایه برداری از برچسب‌ها: روابط چندمهری یا پلی‌امری‌دوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییردوجنسگرایی همیشه هنجارها را به چالش کشیده است، حتی در دنیای کوییرروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هاروز مشاهده‌ پذیری لزبین‌هادوجنسگرا یک ساله شددوجنسگرا یک ساله شددوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنددوجنسگرایان هم بخشی از ال‌جی‌بی‌تی‌ها هستنداعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هااعتراض دوجنسگرایان و دگرباشان جنسی آمریکا به دوجنسگراستیزی رسانه‌هایکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمیکی از ما - قسمت ششم: ما نباید بمیریمگرایش جنسی من چیه؟گرایش جنسی من چیه؟سوال هایی که نباید پرسید!سوال هایی که نباید پرسید!موانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعیموانع حضور دگرباشان و رنگین‌کمانی‌ها در سازمان‌های سیاسی-اجتماعییکی از ما - قسمت هفتم: قایق مایکی از ما - قسمت هفتم: قایق ماگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییگروه موسیقی تتو و دوجنسگراییدوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایراندوجنس‌گرایان، جنبش زنان و جنبش دگرباشان جنسی ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایرانزمینه‌های مشترک زنان دوجنسگرا در ایراندوجنسگرایان و ارولاندودوجنسگرایان و ارولاندوآرشیو دوجنسگراییآرشیو دوجنسگرایییکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایمیکی از ما - قسمت پنجم: نور ملایممعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییمعرفی دو منبع اطلاع‌رسانی : مجله‌ دوجنسگرا و تارنمای دوجنسگراییمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندمرد دوجنسگرای اهل برونئی علیه قانون مجازات جدید این کشور صحبت می‌کندانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلمانتقاد از تبعیض علیه پناهجویان دوجنسگرا در فستیوال رنگین کمانی استکهلممجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیمجله چراغ:‌ مصاحبه با سیما، دوجنسگرای ایرانیوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاوضعیت پناهندگان دگرباش در اسپانیاجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهجیمی ویلدمن: فردی با هویت غیردوگانهسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدسیالیت جنسی: کوئیر، دگرجنسگرا و هر چیز دیگری که احساس می‌کنیدمعرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»معرفی کتاب «راهنمای دوجنس‌گرا برای حضور در جهان»روز افتخار همه‌جنسگرایانروز افتخار همه‌جنسگرایانمعرفی کتاب:  دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابمعرفی کتاب: دوجنس‌گرایی و چالش سیاست لزبینی، رابطه جنسی، صداقت و انقلابدوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحوردوجنس گرائی و گفتمان دگرجنسگرامحورچگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟چگونه از دوجنسگرایان و همه جنسگرایان حمایت کنیم؟ما تنها نیستیم - پیترو آرتینوما تنها نیستیم - پیترو آرتینوراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهراه‌های محافظت از خودمان در قرنطینهغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندغیرهمجنس‌گرایان هم با همجنس خود ازدواج می‌کنندمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانمقدمه‌ای بر ادبیات فارسی از همواروتیسیسم تا حضور دگرباشانبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایانبازتولید دوجنسگراستیزی در قالب دفاع از همجنسگرایاناولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایاناولین تارنمای فارسی زبان برای حقوق دوجنسگرایانمعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرامعرفی چند شبکه‌ حمایتی برای زنان دوجنس‌گرانقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گرانقد و بررسی مدل رشد هویت دوجنس‌گراسلامت روانی زنان دوجنسگراسلامت روانی زنان دوجنسگراآیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟آیا افراد ترنس از دنیای دوست‌یابی حذف شده‌اند؟اول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگراییاول مهرماه، روز جهانی مشاهده‌پذیری دوجنسگرایی"آویشن" از راه می‌رسد"آویشن" از راه می‌رسداقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهاناقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران، خاورمیانه و جهانزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهزندگی یک پناه‌جوی دوجنس‌گرا در ترکیهیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کمانیکی از ما - فصل دوم - قسمت پنجم: هفت سین رنگین‌کماندو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیدو جنس کافی نیست: زن، مرد، میان‌جنسیمن دوجنسگرا هستممن دوجنسگرا هستمخبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶خبرنامه رنگین‌کمانی ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۹۶دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛دور دنیا: زنده باد تیم دوجنس‌گرا!؛نشریه دوجنسگرایینشریه دوجنسگراییمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدمجله کائوس‌گ‌ل با عنوان دوجنسگرایی+ منتشر شدبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهبازتولید خشونت در گروه‌های به حاشیه رانده شدهفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانفایده گرایی، دگرجنسگرامحوری و پورن دگرباشانآشکارسازی در فضای مجازیآشکارسازی در فضای مجازیاولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیااولین پیش‌کنفرانس دوجنسگرایی در ایلگا آسیاال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردال.جی.بی.تی ایران «بی» نداردیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابیکی از ما - فصل دوم - قسمت چهارم: زنی در قابهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانهمجنس‌گرایی و دوجنس گرایی − مفهوم شناسی، تطبیق، عالمان سنتی، و روشنفکران مسلمانعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستعلیرضا امیرقاسمی: دوجنسگرایی بیماریستاشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شداشتباهاتی که نباید مرتکب‌ شدقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمقبل از پناهجویی نمی‌دانستم دوجنسگرا هستمشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهشخصیت‌های دوجنسگرا در برنامه‌های تلویزیونی سال گذشتهدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیدوجنسگرا یک‌ساله شد. ۸ مارس، روز برابری‌خواهی جنسیتیچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردچطور کوئیر بودن دوجنس‌گرایی را محو کردتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیتحقیقات CBC: سوال نهاد حمایتی حقوقی در مورد شباهت‌های موارد پناهجویی براساس گرایش جنسیمانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!مانیفست دوجنس‌گرایی+: حامی دوستان دوجنس‌گرا، همه­‌جنس‌­گرا و کوییر خود باشید!دگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریدگرجنسگراهنجاری و دگرجنسگرامحوریاقلیت در اقلیتاقلیت در اقلیتما تنها نیستیم - کیت براونما تنها نیستیم - کیت براونمی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشممی‌خواهم دست از پنهان کردن هویتم بکشمسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلسریال The L Word کلمهٔ لام‌دار یا کلمهٔ اِلمبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!مبارکه؛ دختره یا پسره؟ میان‌جنسیه!اکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گرااکثر زن‌ها هرگز دگرجنس‌گرا نیستند؛ آنها یا هم‌جنس‌گرا هستند یا دوجنس‌گراصدای دوجنسگراصدای دوجنسگرا