معرفی چند شبکه حمایتی برای زنان دوجنسگرا
با اینکه در سالهای اخیر منابع مفید بسیاری در زمینه همجنسگرایی، تراجنسیها و تراجنسیتیها به زبان فارسی منتشر شده، اما آثار بسیار محدودی در زمینه دوجنسگرایی در دسترس خواننده فارسیزبان قرار گرفته است. اطلاعات کم و گاهی دور از واقعیت، سبب شده تا دوجنسگراهراسی و دوجنسگراستیزی در فضای فارسی زبان نه تنها در میان دگرجنسگرایان بلکه در میان همجنسگرایان نیز شایع شود.
سایت «دوجنسگرا» در تلاش است تا طیف متنوعی از منابع موجود در زمینه دوجنسگرایی به زبان انگلیسی را به خوانندگان فارسیزبان معرفی کند. این منابع نه تنها در فرآیند هویتیابی و شناخت گرایش جنسی به دوجنسگرایان کمک میکند بلکه میتواند برای طیف متنوعی از مخاطبین فارسی زبان مفید و آگاهیبخش باشد. امید است این کتابخانه در نهایت به کاهش دوجنسگراستیزی، خشونت و پیشداوری در جامعه دگرباشان و اعضای جامعه رنگینکمانی فارسی زبان کمک کند و اطلاعات لازم را در اختیار کاربران فضای مجازی قرار دهد.
شبکههای حمایتی زنان دوجنسگرا
تحقیقات متعدد نشان میدهند دوجنسگرایان علاوه بر این که در دسترسی به منابع مورد تبعیض قرار میگیرند، حتی در شرایط مشابه و یکسان بیش از دگرجنسگرایان و همجنسگرایان در معرض آسیبهای روانی مختلف هستند. یکی از سادهترین دلایل میتواند عدم پذیرش آنها و تردید در مورد گرایش جنسیشان و فشارهای روانی بر اثر این فوبیا یا منفینگری باشد. این در حالی است که بسیاری از روانشناسان و مددکاران اجتماعی اطلاعات کافی در این زمینه ندارند یا حتی خود دچار نگرشهای منفی نسبت به دوجنسگرایان هستند. در سالهای اخیر گروههای حمایتی مختلفی شکل گرفتهاند که به طور خاص بر ارائه خدمات به دوجنسگرایان تمرکز دارند. این گروهها خدماتی را نیز در فضای مجازی برای دوجنسگرایان ساکن شهرها و کشورهای دیگر فراهم میکنند. بنابراین اگر آشنایی اولیه به زبان انگلیسی دارید، میتوانید از خدمات این گروهها استفاده کنید. البته برخی از مطالب این گروهها ممکن است به دلیل تفاوتهای حقوقی و فرهنگی ایران و آمریکا، برای دوجنسگرایان ساکن ایران چندان قابل استفاده نباشد. در این مطلب چند گروه حمایتی فعال در آمریکا را معرفی میکنیم. امیدواریم در آینده نزدیک خدماتی مشابه متناسب با شرایط زندگی ایران در دسترس دوجنسگرایان و همهجنسگرایان ایرانی و یا فارسی زبان نیز قرار بگیرد.
شبکه حمایتی زنان دوجنسگرا Bi Women Support Network (BWSN)
شبکه حمایتی زنان دوجنسگرا برای کمک به زنان دوجنسگرایی که قربانی خشونتهای مختلف جنسی از جمله تجاوز، آزار و سوء استفاده جنسی توسط غریبهها، آشنایان یا شرکای جنسیشان بودهاند، شکل گرفته است. این گروه در شبکه های اجتماعی مختلف از جمله تامبلر فعالیت میکند. این مرکز علاوه بر ارایه مشاوره و پاسخ به سئوالات قربانیان، مطالب متنوعی نیز ارائه میکند که میتواند به زنان دوجنسگرای قربانی خشونت جنسی کمک کند که از مراحل بحرانی از جمله التیام یافتن بعد از تجاوز، التیام یافتن بعد از تجاوز در دانشگاه و تصمیم درباره گزارش دادن تجاوز در دانشگاه عبور کنند و به آرامش برسند. در مقالهای با عنوان درک خشونت جنسی علیه زنان دوجنسگرا، نویسندگان این وبلاگ سعی می کنند توضیح دهند که چرا طبق آمارهای موجود زنان دوجنسگرا بیش از زنانی با گرایشهای جنسی دیگر در معرض آزار جنسی و تجاوز قرار دارند. آنها این خشونتها را ناشی از این تصور غالب و رایج و البته اشتباه میدانند که معتقد است «زنان دوجنسگرا بیش از سایر زنان به لحاظ جنسی فعال هستند» و «همیشه به دنبال برقراری رابطه جنسی هستند». این دیدگاه زنان دوجنسگرا را تبدیل به سوژههای لذت و فانتزیهای جنسی بسیاری از مردان دگرجنسگرا میکند. این مردان تصور میکنند که زنان دوجنسگرا برای جلب توجه و تحریک مردان ادعا میکنند که دوجنسگرا هستند. همچنین این تصور وجود دارد که این زنان به دنبال رابطه جنسی سه نفره همزمان با یک زوج دگرجنسگرا هستند. بدین ترتیب بسیاری از زوجهای دگرجنسگرا هم به این زنان به عنوان ابژه جنسی برای تنوع در رابطهشان نگاه میکنند. از سوی دیگر زنان دوجنسگرا نیز مانند زنان همجنسگرا قربانی تجاوزهای اصلاحی (Corrective Rape) با هدف اصلاح گرایش جنسی میشوند و متجاوزین تصور میکنند که تجاوز جنسی مردان و دخول این زنان را اصلاح کرده و گرایش جنسیشان به دگرجنسگرایی تغییر میکند. زنان دوجنسگرا همچنین بیش از زنان دگرجنسگرا و همجنسگرا در معرض خشونتهای خانگی از سوی شرکای جنسیشان قرار میگیرند. اینها همه در حالی است که دوجنسگرایان حتی در اجتماعات دگرباشان جنسی یا در میان سایر اعضای جامعه رنگینکمانی نیز چندان مورد پذیرش قرار نمیگیرند و با کلیشههایی که دوجنسگرایان را غیرقابل اعتماد و خیانتکار میداند به حاشیه رانده میشوند. این پیشفرضها و پیشداوریهای غلط و رایج مانع از این میشود که ادعای آنها مبنی بر وقوع خشونت و تجاوز باور شود و مورد حمایت قرار گیرند. در بسیاری از موارد خشونتهای روانی و فیزیکی خود این زنان قربانی مقصر قلمداد میشوند.
سازمان زنان دوجنسگرای رنگین پوست Bisexual Women of Color (BIWOC)
سازمان زنان دوجنسگرای رنگین پوست که دو سال پیش در شهر بوستون آمریکا تاسیس شد به دنبال آن است که از این زنان حمایت عاطفی کند و فضای امنی برای بحث درباره تبعیضاتی که آنها از جنبه های مختلف تجربه میکنند از جمله نژادپرستی، دوجنسگراستیزی و تبعیض جنسیتی فراهم کند.این سازمان همچنین منابع موجود در این حوزه را نیز گردآوری می کند. این گروه از تبعیض درکی تقاطعی و چند محوری (Intersectional) دارد. به این معنی که وقتی افراد در تقاطع و همپوشانی تبعیضات اجتماعی مختلف، مثل تبعیض به دلیل نژاد، گرایش جنسی، جنس، زبان و غیره قرار دارند، عضویت در گروههایی که هر یک تنها برای مبارزه با یکی از این تبعیضات ساخته شده نمی تواند پاسخگوی نیازهای این افراد باشد. بنابراین در این مورد خاص زنان رنگین پوستی که به بیش از این یک جنس گرایش دارند، نیاز دارند که گروهی از آن خود داشته باشند تا در مورد تجربه قرار گرفتن در تقاطع سیستمهای تبعیض اجتماعی مختلف با یکدیگر صحبت کنند و از هم حمایت عاطفی کنند. فعالیت این گروه محدود به دوجنسگرایان نیست و به روی همه افرادی که به بیش از یک جنس و یا جنسیت گرایش جنسی یا عاشقانه دارند، از جمله دوجنسگرایان، همهجنسگرایان، کوئیرهایی که با بیش از یک جنس یا جنسیت رابطه دارند، افرادی که نام خاصی بر گرایش جنسیشان نمیگذارند، زنان ترنس، بینجنسیها و به صورت کلی همه زنان رنگین پوست باز است. این گروه به فرهنگها و ادیان مختلف تا جایی که این فرهنگها و ادیان نیز حقوق دیگران را محترم بشمارند و تبعیض علیه افراد را بر اساس معیارهایی چون جنس، گرایش جنسی، نژاد و قومیت تبلیغ نکنند، احترام میگذارد. گروه زنان دوجنسگرای رنگینپوست با همکاری مرکز منابع دوجنسگرایی جلسات ماهیانهای در بوستون برگزار میکند.
آنها همچنین جلساتی نیز ویژه گروههای مختلف برگزار می کنند که از آن جمله میتوان به جلساتی برای زنان دوجنسگرایی که شریک جنسی مرد دارند، اشاره کرد. علاوه بر این، این سازمانها گروههایی بسته و امنی نیز در فضای مجازی برای بحث گروهی و حمایت از زنان دوجنسگرای رنگین پوست دارند تا بتوانند به ساکنین سایر شهرها و کشورهای دیگر نیز خدمات ارائه کنند.
این گروه علاوه بر فیس بوک و توئیتر در شبکههای اجتماعی دیگر مانند تامبلر و پینترست نیز فعال است
. شبکه زنان دوجنسگرای بوستون The Boston Bisexual Women’s Network
شبکه زنان دوجنسگرای بوستون یکی از قدیمیترین گروههای دوجنسگرا در آمریکا است که از دهه ۱۹۸۰ فضای امنی برای زنان دوجنسگرای این شهر فراهم کرده است. این زنان جلسات غیررسمی ماهیانهای دارند که در منزل اعضا برگزار میشود. فعالیت این گروه محدود به دوجنسگرایان نیست و همه افرادی که به بیش از یک جنس ویا جنسیت گرایش جنسی یا عاشقانه دارند، از جمله دوجنسگرایان، همهجنسگرایان، کوئیرهایی که با بیش از یک جنس رابطه دارند، افرادی که نام خاصی بر گرایش جنسیشان نمیگذارند، زنان ترنس، بین جنسیها و به صورت کلیتر همه زنان رنگین پوست باز می توانند از خدمات این گروه بهره برند.
این گروه همچنین از سال ۱۹۸۳ فصلنامه زنان دوجنسگرا را منتشر میکند که علاوه بر مقالات و مصاحبه شامل شعر، داستان کوتاه و قطعات ادبی نیز هست و فضایی برای زنان دوجنسگرا فراهم میکند که احساساتشان را ابراز کنند. نشریاتی از این دست که در دهههای اخیر در کشورهای مختلف منتشر میشوند، میتوانند نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای روانی بیشتر به دوجنسگرایان و همهجنسگرایان و همچنین بهبود قربانیان ایفا کنند.
نمایش
کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وبسایت، بهصورت عمومی منتشر میشوند