ررشد باور به سیالیت گرایش جنسی و رد تکجنسگرایی در میان جوانان
نظرسنجی های جدید نشان می دهند که جوانان در انگلستان و آمریکا بیش از نسلهای قبل گرایش جنسی خود را سیال می دانند و بسیاری از آنها به بیش از یک جنس گرایش دارند. در یکی از آخرین نظرسنجیها و گزارشهای مؤسسه YouGov که درباره جایگیری خودآگاه بزرگسالان آمریکایی و بریتانیایی در طیف مقیاس کینزی (Kinsey Scale) درباره گرایش جنسی آنهاست و در ماه آگوست ۲۰۱۵ منتشر شده است، نتایج قابل توجهی درباره درک این افراد از تمایلشان به جنس مخالف و موافق به دست میدهد.
با توجه به نتایج این دو نظرسنجی به نظر میرسد مفهوم سیالیت جنسی و جنسیتی در ذهن نسلهای جوانتر جای بیشتری نسبت به نسلهای قدیمیتر باز کرده است و در عین حال افراد بیش از پیش با مفهوم دوجنسگرایی آشنایی دارند. این پاسخها بدان معناست که افراد بسیاری در برهههای زمانی متفاوت در زندگی، گرایشهای جنسی متفاوتی را تجربه نمودهاند. شناخت از گرایش به همجنس، غیر همجنس و هر دو جنس در نسل جوان و نوجوان بسیار بیشتر از نسل پیشین بوده و به طول کلی افراد کمتری خود را مطلقاً دگرجنسگرا یا همجنسگرا میدانند.
در نظرسنجی که میان بزرگسالان بریتانیایی انجام شده است، تقریباً از هر دو جوان بین ۱۸ تا ۲۴ سال، یک نفر میگوید که صد در صد دگرجنسگرا نیست. در این گزارش، ۲۳% از مردم بریتانیا خود را چیز دیگری غیر از ۱۰۰% دگرجنسگرا معرفی میکنند و این نرخ در میان افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال، تا ۴۹% نیز افزایش مییابد. به طور کلی این گزارش نشان میدهد که ۷۲% بریتانیاییها خود را کاملاً دگرجنسگرا میدانند در حالی که ۴% آنها خود را کاملا همجنسگرا و ۱۹٪ خود را نه کاملاً همجنسگرا و نه کاملاً دگرجنسگرا هویتیابی میکنند.
از هر جوان بریتانیایی، یکی خود را صددرصد دگرجنسگرا نمیداند[/caption] در نظرسنجی مشابه در آمریکا، نزدیک به یک سوم جوانان آمریکایی یعنی ۳۱% آنها میگویند که ۱۰۰٪ دگرجنسگرا نیستند. مطابق نتایج این نظرسنجی ۷۸% آمریکاییها گفتهاند که کاملاً دگرجنسگرایند، در حالی که تنها ۴% آنها خود را کاملاً همجنسگرا میدانند. ۱۶% نیز گرایش جنسی خود را جایی میان این دو قرار میدهند.
از هر سه جوان امریکایی، یکی خود را صددرصد دگرجنسگرا نمی داند[/caption] نتایج به دست آمده از جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ ساله بریتانیایی نشان میدهد در حالی که ۴۳% از آنان خود را در مقیاس کینزی جایی میان ۱تا ۵ ، ۵۲% از آنها خود را در نقطه ۰ یعنی دگرجنسگرایی مطلق یا نقطه ۶ و همجنسگرایی مطلق قرار میدهند. از این میزان، ۴۶% خود را کاملاً دگرجنسگرا و تنها ۶% خود را کاملاً همجنسگرا میدانند. اما نظرسنجی مشابه میان آمریکاییها نشان میدهد که جوانان آمریکایی کمتر از بزرگترهای خود مایلند خود را کاملاً همجنسگرا یا کاملاً دگرجنسگرا بدانند. در حالی که ۸۰% آمریکاییها میگویند که همجنسگرا یا دگرجنسگرای مطلقاند، تنها ۶۶% از آنهایی که زیر ۳۰ سال سن دارند، چنین نظری درباره خود دارند. ۲۹% آنان نیز خود را در طیفی میان اعداد ۱ تا ۵ قرار میدهند و تجربیات مختلفی در چارچوب گرایشهای جنسی داشتهاند.
پاسخ امریکاییهایی که خود را دگرجنسگرا میدانند به این سوال که آیا تجربه رابطه با همجنس خود داشتهاید؟ ۸۷درصد پاسخها منفی بوده است این نتایج را اما بیش از هر چیزی میتوان نشانهای از افزایش آگاهی درباره گرایش جنسی دانست. همچنین تعداد زیادی از آمریکاییهایی که خود را دگرجنسگرا میدانند، گفتهاند که تجربیات همجنسخواهانه نیز داشتهاند. ۱۲% از آنان به داشتن رابطه جنسی با جنس موافق اذعان داشته اند که در این میان تعداد زنان دگرجنسگرا (۱۵%) با این تجربیات، دو برابر مردان دگرجنسگرا (۸%) بوده است. باید دانست که جایگیری بین نقاط ۱ تا ۵ در طیف به معنای این نیست که فرد خودش را دوجنسگرا می داند بلکه به معنای داشتن تجربیاتی از گرایش به بیش از یک جنس است. به همین دلیل هم در نمودارهای تولید شده سخن از طیفی از دوجنسگرایی به میان آمده است. در نمودار زیر درجات مختلفی از دوجنسگرایی در گروههای سنی مختلف در امریکا و بریتانیا ارائه شده است"
دوجنسگرایی و دگرجنسگرایی به تفکیک گروههای سنی در امریکا"
درجات دوجنسگرایی و دگرجنسگرایی به تفکیک سنی در بریتانیا هردوی این نمودارها نشان میدهد هرچه سن افراد کمتر بوده، جایگیری بیشتری در طیف ۱ تا ۵ - که به عنوان دوجنسگرایی تلقی میشود - وجود دارد. به نظر میرسد که افزایش آزادیهای اجتماعی درباره گرایش جنسی و همچنین آگاهی عمومی در این باره در این دو کشور موجب شده است تا افراد بسیاری تمایل داشته باشند تا از مطلقنگری به این موضوع به سمت نسبینگری حرکت کرده و همچنین از تشریح سوابق همجنسخواهانه خود اِبای کمتری داشته باشند. در بررسی و تحلیل این آمار البته باید این نکته را در نظر داشت که جامعه امریکایی نسبت به جامعه بریتانیا، مذهبیتر و محافظهکارتر و حقوق رنگینکمانیها و دگرباشان در بریتانیا به مراتب پیشروتر از امریکا است. مقیاس کینزی که در دهه ۱۹۴۰ توسط آلفرد کینزی ابداع شد، گرایش جنسی هر فرد را در طیفی بین اعداد ۰ تا ۶ دستهبندی میکند. در این مقیاس عدد ۰ نشاندهنده آن است که فرد در طول زندگی تنها به جنس مخالف تمایل داشته و عدد ۶ نشان دهنده می دهد که فرد تنها تجربه گرایش به همجنس را داشته است. آلفرد کینزی که خود به هر دو جنس گرایش داشت، از مهمترین پژوهشگران و تئوریسینهای علوم جنسیت و گرایش جنسی است. کینزی در تحقیق خود از واژه دوجنسگرا استفاده نکرد و افراد را به این صورت طبقه بندی کرد:
- ۰- کاملاً دگرجنسگرا
- ۱- بیشتر دگرجنسگرا فقط گاهی همجنسگرا
- ۲- بیشتر دگرجنسگرا اما بیش از گاهی همجنسگرا
- ۳- به یک اندازه دگرجنسگرا و همجنسگرا
- ۴-بیشتر همجنسگرا اما بیش از گاهی دگرجنسگرا
- ۵-بیشتر همجنسگرا فقط گاهی دگرجنسگرا
- ۶- کاملاً همجنسگرا
با این وجود تحقیقات او در درک رواج گرایش به بیش از یک جنس نقش مهمی داشت. بسیاری از محققین بعدی او را برای بازتولید دوگانه همجنسگرا/دگرجنسگرا مورد انتقاد قرار دادند. مؤسسه YouGov، با برگزاری نظرسنجی های علمی و آماری و اندازه گیری کمی و کیفی نتایج، گزارش های متنوعی را درباره مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مختلف به خصوص در کشورهای ایالات متحده آمریکا و بریتانیا منتشر مینماید. این گزارشها، به موضوعات بسیاری درباره دیدگاه مردم به سیاستمداران (رؤسای جمهور، نخست وزیران، کابینه و غیره)، سیستم مالیات، مهاجرت دیگر ملتها به کشور، قوانین مرتبط با مصرف دخانیات و الکل در جامعه، وضعیت مسکن و موضوعاتی از این قبیل میپردازد.
نمایش
کلیه نظرات پس از بررسی و تایید مدیر وبسایت، بهصورت عمومی منتشر میشوند